Новини
Спорт

Команда шпажистів з Хмельницького виборола “срібло” на чемпіонаті в Будапешті

На змаганнях європейського кадетського циклу з фехтування в угорському Будапешті, які відбулися вчора, 3 жовтня, четвірка хмельницьких спортсменів посіла друге місце. Юні шпажисти Ілля Чорногод, Андрій Гуменюк, Віктор Мельник та Ілля Русін виступали у складі команди “Україна-3”. Всього нашу країну представляли п’ять команд.

Хмельницькі фехтувальники, змагаючись за вихід в 1/8 фіналу, перемогли команду “Україна-4” з рахунком 45:35. За вихід у чверть фінал – команду Естонії, у складі якої був бронзовий призер особистих змагань Олівер Лаасік, – 45:41. А у пів фіналі – ще й команду Угорщини.

Долю путівки до фіналу вирішив один укол, на який хмельницькі шпажисти випередили «Угорщину-3» – 44:43. У фіналі наші фехтувальники поступилися команді Ізраїлю 45:33.

Це третій вдалий виступ наших хлопців цього року. У січні шпажисти  виграли Чемпіонат України “U-17”, а в червні посіли третє місце на Чемпіонаті України “U-23, – зазначив тренер Юрій Мазур, який готує спортсменів до змагань разом з колегою – Віталієм Мартинюком.

Як розігрівалися перед виступом хмельницькі шпажисти – дивіться у короткому відео.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook