Новини
Суспільство

Лави хмельницьких нацгвардійців поповнили новобранці

Сьогодні військова частина зустріла перших юнаків осіннього призову для проходження строкової служби. Усі хлопці прибули з міста Кропивницького. Новобранці, які виявили бажання проходити службу у Національній гвардії України, з’їжджатимуться впродовж місяця і з інших міст країни.

На стройовому плацу новоприбулих строковиків привітав командир військової частини 3053 підполковник Богдан Богдан.

«За час служби ви матимете можливість розвиватися і покращувати свої професійні якості. Перед вами постає нелегке випробування, але ви повинні чітко розуміти, що саме служба допоможе зміцнити дух і тіло. Головне, що ви вже зробили дуже важливий вибір у своєму житті – служити Українському народу. Пройдіть цей шлях із честю, гідністю та мужністю», – зауважив підполковник Богдан.

Юнаки, що прибули, аби протягом 12 або 16 місяців сумлінно нести службу з захисту Батьківщини, познайомились зі своїми майбутніми командирами, а також – з історією військової частини та специфікою військової служби у лавах Нацгвардії, зокрема – у військовій частині 3053.

Новобранці пройшли медичний огляд, гігієнічні заходи, отримали військовий однострій.

22-річний Олександр Шевчук з Кіровоградщини – один з юнаків, що поповнив сьогодні ряди хмельницьких гвардійців. Ще тиждень тому він викладав фізичну культуру підростаючому поколінню та займався тренерською діяльністю, а сьогодні разом з іншими приміряє новеньку військову форму та берці, змінив зачіску на армійську та запевняє, що готовий до військових буднів, до усього нового, що чекає попереду: випробувань, навчань, труднощів та досягнень, що зміцнять та зроблять з нього справжнього воїна.

«Вважаю, що головне – правильна мотивація та налаштування. Звісно, знаю, що легко не буде, особливо на початку. Але я готувався до служби в армії – і морально, і фізично. Це не застало мене зненацька, я ж чоловік, тому, крім виконання свого обов’язку як захисника, свідомо обрав службу в армії, а саме – в Національній гвардії. Впевнений, що це буде непростий, але дуже важливий, цікавий та потрібний період мого життя, який зміцнить мене, виховає нові якості та відкриє певні перспективи на майбутнє», поділився Олександр.

Попереду на гвардійців чекає період адаптації, ознайомлення з військовою справою, всі вони пройдуть підготовку під час навчального збору молодого поповнення, тривалістю шість тижнів.
Опісля майбутні захисники складуть Військову присягу та визначаться, в якому з підрозділів військової частини проходитимуть подальшу службу.

Усе це є цікавими та необхідними етапами становлення юного воїна, по завершенню яких кожен з них зможе з гордістю назвати себе військовослужбовцем Національної гвардії України, гідним сином та захисником своєї Батьківщини.

За матеріалами пресслужби в/ч 3053 Нацгвардії України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook