Новини
Інфраструктура

Хмельницький Палац спорту готовий на 65 відсотків

Найбільший спортивний об’єкт не лише міста, а й області буде іншим, ніж у першому проєкті. Зміни пов’язані з новими вимогами для проведення матчів, змагань і турнірів, які б відповідали усім європейським вимогам, більшою кількістю видів спорту.

Палац спорту у Хмельницькому готуються обладнати сучасним освітленням, екранами, звуком та системою електронного пропуску глядачів. До будівлі вже проклали всі комунікації, завершується підключення новобудови до тепломереж. Нову теплотрасу з попередньо ізольованих труб матимуть і дев’ятиповерхівки, розташовані на відрізку від Водопровідної до Прибузької.

Палац спорту наразі готовий на 65 відсотків. Будівельні роботи відбувається швидкими темпами.

По всіх напрямках ми працюємо – це опалення, вентиляція, вода, каналізація. З 10 жовтня приступаємо до монтажу систем спортивного освітлення. Жодних затримок немає ні по фінансуванню, ні по виконанню робіт, – розповів генеральний директор ТОВ «Будівельний Альянс Груп» Іван Крутилко.

До початку зими забудовник планує розпочати декоративне оздоблення фасаду з підсвіткою. А також частково зробити благоустрій території. Вартість будівництва через зміни у проєкті від Міністерства молоді та спорту з кожним роком зростає, адже усі системи мають пройти сертифікацію спортивних федерацій за міжнародними стандартами.

До кінця року на будівництво палацу з держбюджету мають виділити ще 50 мільйонів гривень. Наразі вартість об’єкту становить 282 мільйони. На сьогодні використано 183 мільйони, з них 60 мільйонів – кошти міського бюджету, 125 мільйонів – кошти державного бюджету в різні роки.

В наступному році ми так само будемо розраховувати на співфінансування з державного бюджету. І, формуючи бюджет-2022, ми обов’язково будемо додавати частину коштів з міського бюджету, так, щоб у наступному році виходити на повний фініш, –прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Перші змагання у новому Палаці спорту планують провести восени 2022 року.

Відео: МТРК Місто  

Читайте також: У Хмельницькому планують збудувати новий сучасний спортивний комплекс

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook