Новини
Екологія

На Хмельниччині палія сухої трави піймали “на гарячому”

Попри те, що за спалювання сухої рослинності передбачені чималі штрафи, мешканці області продовжують розкладати багаття на городах та прибудинкових територіях. Екологи ж продовжують проводити рейди та притягати винних до відповідальності.

Протягом тижня державні інспектори під час рейдових перевірок виявили чергові випадки самовільного випалювання залишків сухої рослинності. Одна з місцевих мешканців села Слобідко-Рахнівська, що у Кам’янець-Подільському районі, палила гілля та суху траву, а в селі Шумівці Розсошанської тергромади правопорушник був затриманий буквально «на гарячому». На порушників складено протоколи за ч. 1 статті 77-1 КУпАП.

У держекоінспекції Хмельниччини нагадують, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, – карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та від 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

За інформацією Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook