Новини
Здоров’я

У Хмельницькому в поштовому відділенні відкрили пункт вакцинації

У центрі міста пункт вакцинації поки що працює в тестовому режимі. Надалі він може переїхати в інше поштове відділення або залишитися – все залежатиме від ефективності його роботи. Другу дозу щеплення хмельничани, які вакцинувалися на пошті,  зможуть отримати в будь-якому зручному для них пункті вакцинації.

На Соборній, 16, у поштовому відділенні №13 Укрпошти відкрили тимчасовий пункт вакцинації. Розгорнути його на пошті рекомендувало Міністерство охорони здоров’я.

До центру вакцинації звідси не дуже близько, тобто люди похилого віку, які приходять отримувати пенсію, придбати кореспонденцію, мають змогу вакцинуватися прямо у відділенні зв’язку, – розповів начальник управління охорони здоров’я ХМР Борис Ткач.

Вакцинувати хмельничан прибула бригада з Центру первинної медико-санітарної допомоги №2. Роботи у перший день у них виявилося небагато – з 9 до 11 щеплення тут отримали 7 людей. Медики кажуть: можливо, через те, що населення не інформоване, бажаючих вакцинуватися тут поки не так багато. Щодо вакцин, то вони є різні, тож кожен бажаючий може обрати те, що йому до вподоби.  

Хмельничани, які отримали перше щеплення у новому пункті, другу дозу можуть отримати не обов’язково тут же.

У нас є Центр масової вакцинації, розгортаються пункти щеплення по амбулаторіях. Залежно від того, куди пацієнту зручніше прийти на друге щеплення, він може сам собі обрати, – пояснює сімейна лікарка Ірина Гриневич.

Пункт вакцинації у цьому поштовому відділенні поки працюватиме у тестовому режимі. Можливо, він переїде.

Це пункт вакцинації пересувний, він може бути сьогодні в одному поштовому відділенні, завтра – в іншому.  Крім того, подивимося за результатами роботи. Якщо він себе не виправдає, він тут працювати не буде. До прикладу, пункт вакцинації на ринку себе не виправдав, і, швидше за все, ми його будемо закривати, – каже Борис Ткач.

Також за словами посадовця, вакцинація від COVID-19 може стати рутинною і щеплення робитимуть у будь-якій міській амбулаторії. Зараз у Хмельницькому повністю вакциновано від ковіду половину населення дорослого віку.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook