Новини
Здоров’я

Хмельниччина може перейти до “червоної” зони епіднебезпеки

В області, яка наразі перебуває у помаранчевій зоні епідобмежень, перевищено три з шести показників критеріїв МОЗ. Зокрема, три дні поспіль зафіксовано перевищення рівня госпіталізації, коефіцієнт виявлення хворих та рівень захворюваності. Рішення щодо статусу області прийматимуть на засіданні державної комісії ТЕБ і НС.

Станом на 12 жовтня у Хмельницькій області від початку пандемії кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19 перетнула позначку у 100 тисяч випадків і становить 100639. Кількість підтверджених за добу нових випадків від початку місяця поступово зростає. Протягом вихідних додалося понад тисячу хворих. За останню добу додалося ще 227 осіб, в яких підтверджено захворювання.

Збільшилася кількість лікарень, куди госпіталізують хворих на COVID-19. Якщо тиждень тому таких медичних закладів було 6, то станом на сьогодні, 12 жовтня, їх уже 16. Найбільше заповнені лікарні у Хмельницькому: інфекційна – 187 підтверджених хворих, міська – 156. У Красилівській багатопрофільній лікарні – 103 хворих, у Дунаєвецькій – 98.

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 55,4%. Всього у лікарнях перебувають 1020 хворих, 94 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2120. За останню добу додалося ще 13 померлих:

  • 4 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 7 – Кам’янець-Подільський район

Під час брифінгу, який відбувся сьогодні у Хмельницькій ОДА, заступник голови Сергій Ткачук повідомив, що, з огляду на ситуацію в краї, державна комісія ТЕБ і НС вже завтра матиме юридичні підстави позначити область, яка разом з іншими 14 перебуває у “помаранчевій” зоні епіднебезпеки, у червоний колір. Станом на завтра, 13 жовтня, на Хмельниччині буде перевищено три з шести показники МОЗ:

  • при нормі 60 показник госпіталізації в області становить 63
  • при нормі 20% коефіцієнт виявлення хворих становить 21,2%
  • при нормі 75 осіб на 100 тисяч населення рівень захворюваності становить 476.

За інформацією Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook