Новини
Суспільство

За зрізане дерево мешканець Хмельниччини заплатить обмеженням волі та майном

Бензопилу, яку мешканець Кам’янеччини використав, аби зрізати живе дерево у Національному природному парку, у нього конфіскували, трактор та причіп – повернули. За незаконну вирубку лісу чоловік за вироком суду також отримав обмеження волі з іспитовим терміном.

Подія, внаслідок якої мешканець області постав перед судом, сталася наприкінці вересня у лісі, розташованому в межах Національного природного парку “Подільські Товтри“. Мешканець одного з сіл Кам’янець-Подільського району, не маючи на це законних підстав, зрізав одну сосну та намагався вивезти її з лісу на тракторі з причепом, попередньо порізавши дерево на 12 колод.

Коштувало таке незаконне знищення дерева 6 066 гривень – саме такою є шкода, завдана майновим інтересам держави за інформацією Чемеровецького районного суду, який днями затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим.

Колоди, на які перетворив дерево селянин, у нього конфіскували та повернули Державному підприємству “Ярмолинецьке лісове господарство”, в постійному користуванні якого перебуває лісовий масив. Трактор та причіп, які чоловік використовує під час ведення підсобного господарства, суд йому залишив, а от з бензопилою довелося попрощатися – її конфіскували також.

Крім того, чоловікові, який у суді визнав свою вину, визначили покарання у вигляді обмеження волі строком на три роки з іспитовим строком на рік.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook