Новини
Суспільство

У Хмельницькому батьки школярів створюють проблеми водіям (ВІДЕО)

Підвозять дитину до школи, залишають авто на вузькій дорозі, перетворюючи її з двосмугової на односмугову, та ведуть дітей у клас. Тим часом інші водії, яким не потрібно зупинятися, а треба їхати, змушені чекати, поки батьки-автовласники повернуться та звільнять шлях. Зі скаргами хмельничани звернулися у Департамент інфраструктури – там їх скерували до управління патрульної поліції.

Як йдеться у дописі, опублікованому у спільноті Департаменту, йдеться про школу № 28, розташовану у мікрорайоні Озерна. Додали до допису і відео з припаркованими вздовж дороги автівками та іншими автомобілями, які змушені маневрувати між припаркованими та зустрічними автомобілями. Та прокоментували:

Ось таку корку створюють батьки дітей початкової школи 28 біля озера на Озерній. Залишають свої машини посеред дороги, щоб відвести своє чадо в школу. І їм наплювати, що створюють затор на пів години. Роблять дорогу з одностороннім рухом. Хоча неподалік є стоянка і можна там автомобіль залишити. Але ні! Вони підвозять прямо до воріт школи. Ще трохи і у клас машинами будуть заїздити. Чому там не заборонять парковку?????!

У коментарях до відео хмельничани пишуть: подібні ситуації можна зустріти не лише на Озерній, а й в центрі міста.

Біля 10 школи те саме. Мешканцям набрид цей автобан, хоч в’їзд до школи з вул.Водопровідна, який школа закрила. Чому мешканці мають це терпіти? Прибузька 14 і 16….

Дехто не зрозумів, для чого залишатися автомобілі на дорозі.

А навіщо вони там лишають машини? Щоб дитина вийшла з машини треба 10 секунд максимум.

Вони беруть дитину за руку і ведуть у клас, а всі інші авто, що рухаються цією вулицею, чекають поки супер батько чи мати заведе ту дитину в клас. Дочекавшись, полегшено зітхають і усі починають рухатися.

У Департаменті інфраструктури, який насправді не регулює питання встановлення знаків, що забороняють парковку, порадили звернутися до патрульних:

Згідно із Законом, додаткові дорожні знаки, які б забороняли стоянку транспорту на вул. Залізняка, можуть бути встановлені на виконання вимоги патрульної поліції.

А категорично налаштовані хмельничани дали свою пораду:

Я чув шурупи допомагають.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook