Новини
Події

У Хмельницькому вшанували загиблих та відзначили живих захисників України

На Майдані Незалежності сьогодні відбулися урочистості до Дня захисників і захисниць України. Військовим вручили відзнаки “Воля і мужність”. А двоє бійців отримали сертифікати на житло.

Сьогодні вранці майдан Незалежності став місцем зустрічі тих, для кого 14 жовтня – особлива дата. А ще нині – річниця створення УПА і День захисників та захисниць України.

Тих людей, які прийняли рішення, не зважаючи на будь-які обставини захищати рідну землю від ворогів. І за це величезна їм шана і подяка, – каже перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук.

Самі учасники бойових дій нині не хочуть згадувати про війну, лише бажають Україні перемоги.

На честь мужніх українців та українок на головній площі області пролунав гімн.

Хвилиною мовчання на майдані вшановують героїв, які за Україну віддали найдорожче – власне життя. Лише Хмельницький за роки війни на Сході втратив 36 воїнів.

12 військових сьогодні отримали відзнаку «Воля і мужність». Грамоти та цінні подарунки вручили 40 бійцям. Один військовий отримав сертифікат на відшкодування половини вартості житла. Ще одному учаснику бойових дій – Роману Лабунському – подарували квартиру у Хмельницькому. Для нього це стало сюрпризом.

До стели на майдані та до пам’ятника Героям Небесної Сотні містяни поклали квіти, а на Лаеї Слави у Раковому відбулася панахида за загиблими героями.

Відео: МТРК Місто

До теми: У Хмельницькому заклали наріжний камінь на місці, де збудують Дзвін Пам’яті

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook