Новини
Події

У Хмельницькому заклали наріжний камінь на місці, де збудують Дзвін Пам’яті

На території Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної  підтримки відкрили наріжний камінь. На цьому місці незабаром збираються коштом благодійників встановити Дзвін Пам’яті на честь 370 героїв Хмельниччини, які віддали свої життя за суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України у неоголошеній російсько-українській війні.

На меморіальному заході згадали полеглих та помолилися за усіх захисників України, яких згадують на Покрову.

14 жовтня і кілька днів напередодні – це величезне народне державне свято, тому що воно поєднує дуже багато різних свят. Це і день Покрови, Матінки Божої, захисниці, це і день українського козацтва, це і день Української повстанської армії, про яку так само в ці дні треба згадувати, бо УПА свого часу берегла українськість тоді, коли вся країна наша була окупована. І, звичайно, це день теперішніх, сучасних захисників та захисниць, – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Хмельницький – поки єдиний обласний центр, де буде Дзвін Пам’яті, аналогічний тому, що є на території Генштабу ЗСУ в Києві. Звести його планують до 6 грудня.

Цей наріжний камінь є першим кроком до встановлення пам’ятного знаку “Дзвону пам’яті”, та є символом шани, яку ми віддаємо полеглим героям, символ вдячності та поваги до тих, кого зараз немає з нами, – сказав присутній на заході перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін.

За словами військового комісара Хмельницького обласного військового комісаріату полковника Костянтина Радченка, на цьому місці будуть проводити церемоніал вшанування захисників України. Пізніше “Дзвін пам’яті” стане місцем пам’яті та допомагатиме моральній підтримці сімей загиблих.

Також він додав, що дзвін лунатиме або в день загибелі захисника, або раз в тиждень, проте остаточно це стане відомо після обговорення та рішення ради родичів загиблих.

А поки пам’ятний знак – нагадування про воїнів, які віддали найцінніше за незалежну Україну, – власне життя.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook