Новини
Інфраструктура

Сміттєвим майданчиком перегородили тротуар на щойно збудованій вулиці у Хмельницькому (ФОТО)

Роботи на спорудженні 1-ої черги вулиці Мельникова завершилися тижнів два тому. У міськраді повідомляли, що залишилося нанести розмітку та провести озеленення. До розмітки ще руки не дійшли, але певне «озеленення» розпочалося.

З’явився зелений сміттєвий бак. Й мабуть, щоб його було гарно видко – мовляв, працюємо-озеленяємо – його встановили майже посеред пішохідної частини. А поруч – його браття. Щоправда, звичайні, маскувального сірого кольору. Й уся ця конструкція під дашком, що «задніми ногами» впевнено стоїть на землі, а передніми – для стійкості та непохитності – видерся на плитку пішохідної частини.

Ні, людина може пройти повз ароматну прикрасу. Хоча здорованям або широкоплечим у стегнах доведеться трохи сутужніше. Щоб розминутися або проїхати коляскою – немає й мови.

Дивує інше: за три кроки від нового сміттєвого майданчика пусткою стоїть старий. Ні, не пусткою: він ховає від дощу перекинутий контейнер.

Причому старий звичний мешканцям навколишніх будинків майданчик і не заважав, бо на тротуар не виповзав, як новий ароматний зомбі.

Але в усьому варто бачити позитив: ми живемо у «зелений час», у всіх розуміннях цього слова. Якщо людям щось не до вподоби, то брати наші пернаті – голуби – зраділи. Їм конструкція припала до смаку.

А яка радість в головних чотирилапих друзів. Вони навіть табір встигли розбити поблизу сміттєвого майданчика.

Якщо ж серйозно, може, варто таки зсунути майданчик углиб з тротуару? Те, що це нове, а не тимчасове, місце для збору сміття, майже не викликає сумнівів: не дарма ж зробили дорожники спеціальний заїзд в цьому місці. Але невже сміттєве авто не здатне заїхати на зайвий метр, якщо баки зсунути з пішохідної частини до паркану – на рівень старого майданчика?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook