Новини
Суспільство

У Хмельницькому водії нехтують дорожними знаками у дворах (ФОТО)

Підвозячи своїх дітей до шкіл та дитячих садків, батьки-водії випускають з виду інших дітей, які йдуть до навчальних закладів пішки та можуть потрапити під колеса автомобілів, які рухаються дворами житлових будинків, попри встановлені дорожні знаки, що забороняють рух транспорту.

Емоційний допис опублікувала хмельничанка у групі Департаменту інфраструктури міста Хмельницького. Зазвичай, саме в цій спільноті хмельничани пишуть про те, що їм заважає жити комфортно у місті, навіть тоді, коли проблема, про яку вони повідомляють, лежить у площині іншої структури. Як цього разу, оскільки впорядкування руху транспорту – прерогатива патрульної поліції.

За словами хмельничанки, мешканці будинку, розташованого на Львівському шосе, неподалік дитячого садка №6 та школи №27 втомилися боротися з автовласниками, які, попри встановлений дорожній знак, їдуть через їхній двір та паркують автомобілі, де хочуть.

Коли біля садочка #6 (вул. Львівське шосе), де знаходиться дитяча площадка за буд. #43 та кожного ранку діти йдуть до школи, буде заборонено їздити машинам??? Наглості вже немає меж, бо діти йдуть, а позаду на п’яти їде машина, а їм нема, куди – або в яму, яка з однієї сторони, або дертися на гору. А коли дощ, то машини взагалі місиво роблять, починаючи від АТБ і закінчуючи майже самим входом школи 27 (не було б там сходів та паркану, то їхали б так і прямо). Вже і стоянку собі облюбували за будинком 43 та під самою школою біля садочка (дороги метр, але все одно треба сунутися). Для чого стоїть знак??? Чому в інших дворах, де школа чи садочок чи навіть на дорозі, від якої ще йти хв 5, стоять лежачі поліцейські (ще й по декілька штук, при тому, що є тротуар, по якому спокійно можна йти), а ТУТ НІЧОГО ДОБИТИСЯ НЕ МОЖНА???!!! На дитячому майданчику, як писала в коментарях, що скоро теж будуть ставити, так воно і вийшло. Є десь дозвіл на проїзд та стоянку???написала жінка, якій, очевидно, вже увірвався терпець.

Та показала наслідки нехтування водіями знаку, що забороняє рух транспорту.

У Департаменті інфраструктури звернення перенаправили в Управління патрульної поліції (принаймні, так написано у коментарі до допису), проте, судячи з реакції, хмельничани, які вже пробували добитися порядку у своїх дворах з допомогою правоохоронців, очікуваного результату не отримали.

Нічого вони не виправлять. Ми викликали поліцію, що машини паркуються у нас в дворі під знаком. Результату нуль.

Ми самі вже якось викликали їх. І за знаки говорили. Тиша…..

Коментуючи допис, хмельничани також пишуть, що подібні ситуації можна бачити практично у всіх дворах будинків, яким не пощастило мати у сусідах навчальні заклади. Проте раніше, схоже, батьки-автовласники були більш чемні, ніж зараз.

Раніше такого не було, а зараз просто їдуть і не бачать нікого, хоча через десяток метрів світлофор і дорога до школи, але ж там об’їхати треба, а дітей збивати, то норм.

Для цього потрібно розвивати муніципальний транспорт, а цим ці товариші займатися не збираються. Тому люди в першу чергу думають про придбання автомобіля.

Ви вважаєте, що ті батьки, які підвозять дітей на авто, пересядуть в громадський транспорт?? Я особисто знаю батьків, які возять дітей до школи, проживаючи у сусідньому дворі. Це питання більше культури! Той, хто має авто, не користується громадським транспортом поки його авто у справному стані))

Повністю згідна з автором посту. Особливо в дощ чи коли ожеледиця, машини стають прямо в цьому вузькому відрізку дороги, що на фото.

Батьки дітей підвозять до садочків і школи і паркуються, де заманеться. Скоро будуть тих дітей на машині в клас завозити. Біля кожної початкової школи і садочків вранці пробки, бо лишають машини прямо посеред дороги і ведуть дітей.

Знайшлися і такі хмельничани, які спробували захистити батьків-водіїв.

А що, їх не возити??? Може, хай самі з 3 років ходять, в інший район міста((((

Не пересмикуйте! Возити! Але нащо мені після тих батьківських розвозок болото на асфальті?!!! А нашим школярикам від під’їзду до школи як мандрувати? Ви би без зайвого крику поспостерігали, як це все робиться…І коли робиш зауваження, що можна почути. ‘моя дитина’ і все…решта не цікавлять…

Поки тривають канікули, які цього року, з огляду на не до кінця стабілізовану ситуацію з закупівлею газу для бюджетних установ, можуть затягнутися довше, ніж на тиждень, мешканці будинків біля шкіл можуть тимчасово зітхнути з полегшенням. Проте щойно навчання відновиться, повернуться і проблеми. Якщо правоохоронці не втрутяться та не наведуть лад з паркуванням та проїздом автомобілів у дворах багатоповерхівок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook