Новини
Суспільство

На Хмельниччині померли майже 15 тисяч осіб

Протягом січня-серпня померли 14730 мешканців краю, що на понад дві тисячі перевищує минулорічний показник – 12617. Смертність в області зросла на одну шосту. Якщо зважати, що безпосередньо коронавірус відправив у потойбіччя близько 1,5 тисячі подолян (не забуваймо ще про смертельні постковідні ускладнення), то на кращу статистику – годі й розраховувати.

На тлі зростання смертності мешканці області занапастили необхідність продовжувати свій рід. З початку року з’явилися на світ 5859 малюків проти 6474 немовлят минулоріч.

В краї залишається суттєвим перевищення кількості померлих над кількістю живонароджених: на 100 смертей – 40 народин. Відповідно маємо очікуване скорочення населення на Поділлі.

Протягом січня-серпня подолян поменшало природним чином на 8871 особу, торік за цей час – на 6143. Якщо врахувати міграційні процеси, то співвідношення буде ще гіршим, бо торік обласний міграційний приріст становив 853 людини, а нині зменшився до 740 осіб.

Чисельність наявного населення в області внаслідок демографічних і міграційних процесів продовжує скорочуватися Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, на 1 вересня подолян було 1,236 мільйона осіб. Торік на цю дату нас нараховувалося 1,250 мільйона громадян.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook