Новини
Суспільство

Поголів’я свиней на Хмельниччині зросло на 40 тисяч

Кількість свиней на Поділлі за рік зросла на 13,3% і становила на 1 жовтня 360,6 тисячі голів. Причому населення скоротило поголів’я на 7,4% до 136,3 тисячі тварин. А здебільшого розводять льох агропідприємства: в них зараз налічується 224,3 тисячі свиней, що майже на третину більше, ніж рік тому.

Найбільше поголів’я свиней утримують в Хмельницькому районі: скажімо, лише агрофірми району мають 178,9 тисячі голів.

Кіз та овець в області за рік побільшало на 32,1% до 43,2 тисячі тваринок на початок четвертого кварталу. Причому зростання знову ж таки досягнуте завдяки бізнесу. Сільгосппідприємства наростили поголів’я в понад п’ять разів до 12,5 тисячі голів. Кількість кіз і овець у населення практично не змінилася: зростання на 1,3% до 30,7 тисячі. Нагадаємо, що навіть після збільшення показників, нинішнє поголів’я в рази менше, ніж у минулому столітті. До прикладу, в 1980-му в області нараховувалося 217,3 тисячі голів «дрібної худоби».

Поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств тримається на сталому рівні. На 1 жовтня на Хмельниччині налічувалося 232,6 тисячі голів, що на 1,2% більше у порівнянні з кінцем третього кварталу минулого року. У тому числі корів – 123,0 тисячі (99,3% від торішнього рівня), поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Агрофірми тримають 62,4 тисячі голів великої худоби (зростання на два відсотки). На Хмельницький район припадає понад половина ВРХ – 34,2 тисячі штук, на Шепетівський – 19,6 тисячі, Кам’янець-Подільський – решта.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook