Новини
Екологія

На Хмельниччині незаконно видобували корисні копалини

Факт порушення природоохоронного законодавства виявили спеціалісти Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. За результатами перевірки підприємства, яке здійснює господарську діяльність у Шепетівському районі, складено протокол про адміністративне правопорушення та відкрите кримінальне провадження.   

Як повідомили у пресслужбі ДЕІ, самовільне видобування корисних копалин зафіксували у селі Буртин Шепетівського району. Господарську діяльність там здійснює колективне підприємство «Буртинський завод вогнетривів». Підприємство має дозвіл на розробку місцевого родовища графіту та користується земельними ділянками, на яких інспектори виявили два котловани, заповнені водою.

Крім цього порушення законодавства у сфері надрокористування, під час перевірки інспектори виявили також 30-метрову траншею, що примикає до котловану з водою.  

Також встановлено, що підприємство не отримало «Висновок про оцінку впливу на довкілля, – повідомив начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.

Матеріали щодо самовільного видобування  корисних копалин за відсутності дозвільних документів направили правоохоронцям. Відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 240, ст. 254 Кримінального кодексу України.

За інформацією пресслужби Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook