Новини
Здоров’я

На Хмельниччині ситуацію з поширенням COVID-19 намагаються втримати під контролем

В області запроваджують додаткові карантині обмеження, задіюють майже усі лікарні, де надають допомогу “ковідним” хворим, створюють мобільні бригади для перевірки дотримання карантину. У владі задіюють різноманітні методи, аби стримати темпи поширення небезпечної хвороби на території краю та спонукати мешканців області активніше вакцинуватися.

Так, нагадаємо, вчорашнім рішенням комісії ТЕБ і НС в області запроваджено низку обмежень для осіб, які не отримали ще жодної дози вакцини. Тож сьогодні в обласному центрі можна знову спостерігати трохи підзабутий ажіотаж, принаймні, біля центру масової вакцинації на вулиці Володимирській.

Запроваджені в Україні обмеження у сфері транспортних перевезень у перший день їхньої дії вже спричинили проблеми. Перевізники масово відмовляються виходити на маршрути, в зв’язку з чим люди не можуть здійснити заплановані поїздки. Так, за інформацією директора “Укрпас” Максима Скляренка, станом на 9 ранку від перевізників було отримано 40% відмов, через що, зокрема, зі столиці пасажири не поїхали у Харків, Миколаїв, Херсон тощо.

Не всім вдалося виїхати і з Хмельницького. Судячи з табло головного автовокзалу міста, більшість рейсів скасовано. Так, зокрема, не вирушили у путь автобуси за маршрутами: Кам’янець-Подільський – Рівне, Нетішин – Тульчин, Хмельницький – Бучач, Хмельницький – Житомир. Протягом дня список скасованих рейсів поповнюється.

На території Хмельницької області допомогу хворим з COVID-19 наразі надають 22 медичні заклади. У них розгорнуто 2740 ліжок. У резерві перебувають багатопрофільні лікарні у Білогір’ї, Ярмолинцях, Новій Ушиці та Старій Синяві. Обласний госпіталь ветеранів війни також поки що не приймає хворих. При цьому голови громад та керівники закладів готуються до можливого розгортання додаткових ліжкомісць.

Найскладнішою наразі називають ситуацію з поширенням хвороби на Волочищині, Теофіпольщині та Ярмолинеччині.

COVID-cтатистика по області

За інформацією, наданою у Хмельницькій ОДА, станом на сьогодні, 21 жовтня, на лікуванні перебуває 9888 осіб: з 1365 хворих госпіталізовані у 18 медичних закладах, 8523 – лікуються амбулаторно. При цьому хворих на ковід дітей (1063) у понад 5 разів більше, ніж медпрацівників (218). Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 64,6%.

Два дні поспіль в області фіксують значний приріст нових хворих на COVID-19. Так, вчора, 20 жовтня, їх стало більше на 954 особи, сьогодні кількість нових підтверджених випадків інфікування становить 1002:

  • 608 – Хмельницький район
  • 245 – Шепетівський район
  • 149 – Кам’янець-Подільський р-н

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 за останню добу – 2213. Зареєстровано 12 смертей внаслідок ускладнень від хвороби:

  • 10 – Хмельницький район
  • 1 – Шепетівський район
  • 1 – Кам’янець-Подільський район

Два міста в області “почервоніли”

Не чекаючи рішення державної комісії з ТЕБ і НС у двох містах області влада прийняла рішення посилити карантинні обмеження, піднявши їх до “червоного” рівня.

Так, у Старокостянтинові заборонили перевозити «стоячих» пасажирів у маршрутному транспорті в період з 9.00 до 16.00, внесли корективи у роботу закладів громадського харчування, заборонивши працювати після 24.00 та раніше 7 ранку. Діє у цих закладах і обмеження щодо розміщення відвідувачів, притаманне червоній зоні. Не працюють у місті спортивні зали, фітнес-центри, заклади культури. Не проводяться масові заходи (крім офіційних спортивних). Старокостянтинівській багатопрофільній лікарні і Центру ПМСД заборонено проведення планових заходів з госпіталізації.

У Нетішині посилено контролюють дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, виконання вимог щодо перевезень пасажирів у громадському транспорті, дотримання самоізоляції. На дистанційне навчання перейшли з 19 жовтня позашкільні заклади освіти та культури Нетішина, а з 20 по 23 жовтня (включно) – учні 5-11 класів шкіл.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook