Новини
Здоров’я

У Хмельницькому десятки людей стоять у черзі на вакцинацію (ВІДЕО)

Мешканці обласного центру масово кинулися до пунктів щеплень, аби отримати вакцину, оскільки з дня на день в області, як і в усій Україні, карантинні вимоги стануть жорсткішими. Зокрема, чимало закладів, структур та організацій не зможуть працювати без наявності у їхніх співробітників ковідного сертифікату. Тож там, де ще вчора-позавчора охочих щепитися не було взагалі, або було дуже мало, сьогодні можна спостерігати скупчення людей, які поспішають отримати бодай першу вакцину, щоб не бути обмеженими у своїх правах, зокрема, на працю та на вільне пересування.

Центр масової вакцинації, нагадаємо, у Хмельницькому відкрили на початку червні у приміщенні телерадіокомпанії на вулиці Володимирській. У перші дні хмельничани активно кинулися отримувати щеплення, створивши певний ажіотаж. Проте згодом темпи вакцинації поступово зменшувалися. Аж поки влада не вдалася до більш жорстких методів заохочення.

Вчора біля центру масової вакцинації можна було бачити близько півтора-двох десятків хмельничан. Сьогодні ж черга в рази більша – очікуючи своєї черги люди закрутили чергу у спіраль та розмістилися на майданчику біля приміщення ТРК. Місця до заповнення документів усім бажаючим не вистачає, тож дехто це робить майже на землі.

Загалом черга виглядає так.

Відео: Новини Хмельниччини

Така активність хмельничан викликана, швидше за все, після вчорашнього рішення комісії ТЕБ і НС, відповідно до якого з 23 жовтня без ковідного сертифікату не зможуть працювати продавці у магазинах та на ринках, у перукарнях та салонах, у фітнес-центрах та культурних закладах.

Також від сьогодні запрацювали обмеження щодо пасажирських перевезень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook