Новини
Здоров’я

Черга довжиною в пів кварталу: хмельничани масово кинулися вакцинуватися (ВІДЕО)

У Хмельницькому триває вакцинальний бум. Третій день поспіль під центром масової вакцинації утворюється черга з бажаючих встигнути до 23 жовтня отримати бодай одну дозу вакцини, оскільки без цього від завтра їхні права суттєво обмежаться.

Сьогодні, напередодні “дня Х”, черга на вулиці Володимирській побила всі рекорди – вона простягнулася до перехрестя з Кам’янецькою і продовжилася далі ще на кілька десятків метрів.

Нагадаємо, від завтра, відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ і НС мешканці області, які не мають ковідного сертифікату, не зможуть працювати у магазинах, на ринках, у тренажерних залах та перукарнях. Також без такого документу (або без “свіжого” тесту) не пустять у транспорт, що курсує між областями.

Як виглядає черга і де вона закінчується, можна було побачити у прямому ефірі сайту Є

та у відео від спільноти Хмельницький LIVE (черга станом на 10.00)

Чому ви кажете, що не зрозуміла причина цього ажіотажу?? Людей з завтрашнього дня обмежують в праві пересуватися і працювати. Причина ажіотажу в цьому. Чи не так? – коментують хмельничани чергу у центрі міста.

Також у соцмережах пишуть про те, що таке скупчення людей саме біля центру масової вакцинації викликане, на їхню думку тим, що “тут можна вибрати, чим вакцинуватися, а в поліклініках – конкретна вакцина”.

Або ж люди просто не знаю інших адрес. А вони у Хмельницькому такі:

  • Центр вакцинації працює щоденно в приміщенні телерадіокомпанії UA:ПОДІЛЛЯ («Поділля-Центр») за адресою: вулиця Володимирська, 92. Графік роботи: понеділок- п’ятниця з 9:00 до 15:00, субота-неділя з 9:00 до 16:00.

Пункти щеплень працюють з понеділка по п’ятницю:

  • Поліклініка №1 (Подільська, 64). Графік роботи: 9:00 до 12:00 (телефон для довідок: 068 319 2583);
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №2 (Повстанська, 36). Графік роботи з 9:00 до 12:00 (телефон для довідок: 067 398 6402);
  • Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №6 ( Гречка, 12). Графік роботи з 9:00 до 12:00 (телефон для довідок: 067 398 6326);
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №4 (Залізняка, 14). Графік роботи з 9:00 до 12:00 (телефон для довідок: 068 266-57-42);
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №3 (Курчатова, 1). Телефон для довідок: 068 319 3123) – тимчасовий пункт за попереднім записом.

Ще один, 11 пункт масової вакцинації має запрацювати сьогодні у Хмельницькому на залізничному вокзалі, у залі очікування. Крім того, в області працює ще 95 постійних пунктів щеплень та 64 мобільних бригади. При цьому Хмельниччина не виконує доведений план із вакцинації. За минулі дні темпи виконання становили 93-94%, вчора – 91%. Про це днями повідомив на брифінгу заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

До слова, компанія “Епіцентр”, яка долучилася до розширення мережі пунктів вакцинації, відкрила їх у своїх гіпермаркетах по всій країні, в тому числі на Хмельниччині – у Шепетівці та Старокостянтинові. У Хмельницькому ж такого пункту вакцинації у величезному гіпермаркеті, який користується популярністю у шаленої кількості хмельничан, не відкрили, оскільки, за словами менеджменту компанії, “влада міста не була у цьому зацікавлена”.

Цієї суботи, 23 жовтня, в Україні офіційний робочий день (через додатковий вихідний 15 жовтня). Чи працюватимуть цього дня пункти щеплень при амбулаторіях, варто уточнити попередньо у сімейного лікаря чи в реєстратурі амбулаторії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook