Новини
Кримінал

На Хмельниччині за постачання наркотиків у колонію 8 осіб постануть перед судом

До 15 років ув’язнення загрожує трьом “смотрящим”, які налагодили схему постачання наркотиків до колонії. Їхні спільники, які допомагали з волі, можуть сісти за ґрати на строк до 12 років. Досудове розслідування по справі завершене, матеріали передані до суду.

За інформацією правоохоронців, ініціатором злочинної схеми з постачання наркотичних речовин в одну з колоній, розташованих на Хмельниччині, став 34-річний так званий «смотрящий». Перебуваючи у виправній установі, він підібрав собі помічників серед засуджених, а двоє інших так само “смотрящих” йому допомагали та координували розподіл отриманих від злочинної діяльності коштів.

Ще 5 осіб, які раніше відбували покарання у цій же колонії, допомагали злочинцям з волі. Купували наркотики та психотропи та доставляли їх у виправний заклад за допомогою «перекидів». Спеціалізувалися зловмисники на так званій «ширці», маковій соломці, канабісі, амфетаміні.

У квітні 2021 року трьом лідерам організованої групи було повідомлено підозри за частиною 2 статті 255-1 та частиною 3 статті 307 ККУ. Максимальне покарання з однією з цих статей – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

П’ятьом виконавцям оголосили підозри за частиною 3 статті 307. Максимальне покарання – 12 років з конфіскацією майна. Щодо них вирішується питання про обрання запобіжних заходів, – повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook