Новини
Кримінал

У Хмельницькому незаконно заволоділи землею у дендропарку

Спробу прибрати до рук землю, що охороняється законом, викрили працівники Окружної прокуратури міста Хмельницького. Наразі за фактом незаконного заволодіння ділянками землі природно-заповідного фонду порушене кримінальне провадження, триває досудове слідство.

Як повідомили у пресслужбі Окружної прокуратури, дві земельні ділянки у межах хмельницького дендропарку “Поділля” загальною площею 0,3 гектара та вартістю приблизно 1,65 мільйона гривень перевели з комунальної у приватну власність на підставі сфальсифікованих державних актів.

Факт незаконного привласнення землі має ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. За такий кримінальний злочин визначена відповідальність: штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Справою займаються працівники слідчого відділу Хмельницького РУП. Незаконно відчужені землі мають бути повернуті у власність громади.

За інформацією Окружної прокуратури міста Хмельницького

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook