Новини
Суспільство

Кури Хмельниччини знесли понад пів мільярда яєць

Агропідприємства області протягом січня-вересня отримали 388,4 мільйона яєць, що становить 64,5% від показника трьох кварталів минулого року. Господарства населення зібрали 155,8 мільйона штук (на 1,9% менше).

Разом уся агрогалузь Поділля отримала понад пів мільярда яєць – 544,2 мільйона. Проте це становить лише 71,5% від торішніх показників. Нагадаємо, що тенденція скорочення виробництва в цій царині триває в області впродовж усіх останніх років. До прикладу, позаторік ми мали річний показник, що перевищував мільярд яєць, а шість років тому – 1,641 мільярда «врожаю» зібрали аграрії Хмельниччини.

Якщо «яєчний бізнес» показав вкрай невтішні результати, то інші сфери тваринництва демонструють, хоч і незначне, але зростання.

 Валовий надій молока у січні-вересні становив 510,8 тисячі тонн, що на 0,9% більше, ніж за три квартали 2020-го. Господарства населення надоїли 367,5 тисячі тонн (падіння на 0,6%), агрокомпанії – майже 143,3 тисячі тонн (зростання на 5,0%). Серед сільгосппідприємств упевнено лідирує Хмельницький район – 89,5 тисячі тонн. Компанії Шепетівського району отримали 42,4 тисячі тонн, решта – Кам’янець-Подільського.

Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій усіма категоріями виробників, становила 60,9 тисячі тонн, що на 6,3% більше, ніж минулоріч у січні-вересні. Причому підприємства реалізували м’яса 34,2 тисячі тонн (збільшення на 17,1%); а населення – 26,7 тисячі тонн (зменшення на п’ять відсотків), повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook