Новини
Здоров’я

Біля міської лікарні у Хмельницькому сфотографували чергу з ритуальних авто

Після того, як хмельничан “полякали” світлиною, зробленою з вікна Хмельницької міської лікарні, на якій пізнього вечора біля входу до ковідного відділення зібралося понад пів десятка автомобілів “швидкої” допомоги, схоже, настала черга більш “важкої артилерії”. Тож на наступному фото, зробленому на тій же локації, але вже з вулиці, можна побачити машини ритуальної служби, які стоять біля входу у те ж таки ковідне відділення. Разом зі “швидкою”.

Нагадаємо, світлину зі “швидкими” у соцмережах поширив директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач. Супроводив він це фото емоційним дописом, в якому закликав “потурбуватися про здоров’я своє та рідних та подумати про важку працю медиків”. У хмельничан фото викликало неоднозначну реакцію, точніше, традиційно для останнього часу та ситуації, у коментарях користувачі соцмереж розділилися на два табори.

До слова, у наступні дні після такої “активності” машин екстреної допомоги у міській лікарні кількість хворих не тільки не збільшилася, а й потроху зменшувалася, принаймні, у перші три дні. Крім того, у коментарях до фото писали, що “машини просто приїхали на дезінфекцію”. Але свою місію, схоже, фото виконало – викликало емоції та обговорення.

Щойно ця хвиля емоцій вщухла, у соцмережах виклали чергове фото з міської лікарні. Так само зроблене біля входу до ковідного відділення, проте з іншими автомобілями. З коментарем:

У Хмельницькій міській лікарні черги з авто ритуальних послуг. За останню добу 25 летальних випадків в Хмельницькій області. (дані станом на 23 жовтня)

Яку мету переслідували автори цього фото: налякати, розізлити, змусити замислитися – важко сказати. Бурхливої реакції у коментарях воно також не викликало. У двох десятках коментарів хмельничани досить кволо подискутували, чи можна вважати дві машини чергою, поскаржилися на роботу медперсоналу, проявили трохи агресії та поговорили про вічне, не забувши, традиційно подекуди перейти на особистості. І логічно зауважили, що, оскільки це лікарня, автівки ритуальних служб там з’являються досить часто.

COVID-статистика Хмельниччини

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 24 жовтня в Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 109305 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

За останню добу виявлено 897 нових випадків захворювання:

  • 571 – Хмельницький район
  • 147 – Шепетівський район
  • 179 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 11754 особи: 1523 – стаціонарно, 10241 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 63,2%. В лікарнях – 1523 хворих, 110 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2257. За добу зареєстровано 7 нових летальних випадків:

  • 4 – Хмельницький район
  • 1 – Шепетівський район
  • 2 – Кам’янець-Подільський район
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook