Новини
Суспільство

Дерев’яний клозет «прикрашає» новозбудовану вулицю у Хмельницькому (ФОТО)

Багато вулиць у Хмельницькому мають свої характері ознаки або принади. Прагнеш потусити чи попити кави – рушай на Проскурівську. Потрібен осередок банків – можна прогулятися вулицею Героїв Майдану. Шукаєш, де б здійснити господарський шопінг, – мерщій на Зарічанську. Але й щойно збудована Мельникова має свою родзинку – дерев’яний сортир на узбіччі.

А де ви ще побачите «будиночок для усамітнення» обабіч дороги? Не на міжміській трасі. Не на сільському подвір’ї, а в середмісті!

Можливо, він стояв собі тут ще за часів шляхти чи царату, бо перекошений трохи. А може, пережив і Директорію, і радянський лад. Просто раніше не дуже помітний був – у чагарниках-хащах стояв.

Але приїхали серйозні люди зі складною технікою, розчистили-розрівняли простір, збудували гарну вулицю Мельникова. А поруч площадку очистили-впорядкували (поки невідомого призначення), порозгрібали хащі – й проявився в усій красі клозет на пустоші.

Пам’ятаєте Хлопчиша‑Кибальчиша? Їдуть машини – гудуть туалету. Краса! Де ще таке побачиш у Хмельницькому?

Хоча, окрім туристичного інтересу, клозет, ймовірно, виконує й свої прямі функції. Річ у тім, що вулиця Мельникова запрацювала як парковка.

Паркуються на ній наші водії, як кораблі: ніс до носа, корма до корми. Дехто й «проти течії» стане – кілька днів можна спостерігати автомобіль-одинак, що «егоїстично» розташувався на протилежному боці вулиці.

А якщо утворилася нічна парковка, то, може, хтось і ночує в машині. А йому туалет і в пригоді стане. А поки, щодня йдучи на роботу, можна слати салют “туристичній” принаді Мельникова.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook