Новини
Спорт

Хмельницький шпажист здобув срібло на змаганнях у Сербії

16-річний хмельничанин Даниїл Мазур посів друге місце в змаганнях з фехтування у сербській столиці “Europen Cadet Circuit Belgrade 21”, які відбулися цими вихідними.

Турнір складався з двох етапів. У першому Даниїл, здобувши у групах шість перемог на п’ять уколів, перейшов до наступного етапу. За вхід у 1/64 спортсмен здолав болгарина Костадінова з рахунком 15:6, за вхід в 1/32 – румуна Петраша 15:13. Щоб потрапити в 1/16, хмельничанину довелося вибороти перемогу в шпажиста з Ужгорода Лепканича 15:7. За вхід в 1/8 він переміг росіянина Чебатарьова з рахунком 15:12.

В цьому бою Даниїл програвав перші три хвилини з рахунком 9:3, але зумів змінити тактику і здобути перемогу. За вхід в 1/4 він переміг ще одного російського спортсмена Пташника з рахунком 15:11.А в чвертьфіналі у дуже важкому бою з угорцем Киралі виграв 15:14. За перше місце Даніїл поступився британцеві Брооку 13:15. Це єдиний його програш за весь змагальний день, – зазначив тренер шпажиста Юрій Мазур.

Третє місце у Белграді також в українця – львів’янина Лева Майстренка. У другий день змагань Даниїл Мазур разом з українськими шпажистами Антоніо Помченком, Мар’яном-Антоном Горецьким та Назаром Явтушенком здобули бронзу у командних змаганнях. Всього у турнірі взяло участь 178 атлетів з 20 країн.

Нагадаємо, 3 жовтня 2021 року на змаганнях європейського кадетського циклу з фехтування в угорському Будапешті хмельницькі шпажисти Ілля Чорногод, Андрій Гуменюк, Віктор Мельник та Ілля Русін у складі команди “Україна-3” посіли друге місце в командних змаганнях.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook