Новини
Здоров’я

Одну дозу вакцини отримали понад чверть мільйона мешканців Хмельниччини

Минулий тиждень, напевно, став рекордним за темпами вакцинації населення Хмельниччини. Принаймні, за інформацією Хмельницької ОДА, щеплення за цей період отримали понад 50 тисяч осіб. Переважно мешканців краю щеплюють Pfizer-BioNTech – вона лідирує як серед вакцинованих першою, так і другою дозою. Далі за зменшенням йдуть Sinovac Biotech, AstraZeneca, Moderna. Вакцинальна кампанія в області триває, подекуди додаються нові пункти щеплень, аби розвантажити черги та зробити процес вакцинації менш напруженим для краян.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА, станом на 25 жовтня в області першою дозою вакциновано 274666 осіб, що становить 2179,9 особи на 10 тисяч населення. Дві дози вакцини отримала 204601 особа, що становить майже три чверті від усіх, хто почав курс щеплень. Це показник по області становить 1623,8 особи на 10 тисяч населення. Всього від старту кампанії з вакцинації в області зроблено 471267 щеплень, за минулий тиждень – 52648.

В облдержадміністрації також нагадали, що наразі в області щепитися можна у 10 центрах масової вакцинації, у 96 постійних пунктів щеплень. Також працюють 48 мобільних бригад, які обслуговують маломобільні групи населення та працюють на тимчасових пунктах вакцинації.

У Кам’янці-Подільському, де у вихідні зафіксували черги біля одного з пунктів щеплень, а саме біля Будинку офіцерів, містянам нагадали, де ще можна вакцинуватися у місті та якою саме вакциною. При цьому зазначається, що вакцинація у пункті на вулиці Космонавтів здійснюється за попередньою реєстрацією (тел. 098-105-13-60).

Ще один, сьомий, пункт для бажаючих щепитися мають намір відкрити у супермаркеті “Сільпо”.

У Хмельницькому біля центру масової вакцинації черга трохи поменшала, проте обережні хмельничани попередньо цікавляться у соцмережах її розмірами, аби не стояти на холоді та не наражати себе на небезпеку застудитися в процесі вакцинації.

Як виглядає черга на вулиці Подільській сьогодні, 25 жовтня, показали у соцмережах.

За інформацією міністра освіти Сергія Шкарлета, освітяни Хмельниччини – серед найсвідоміших у питанні вакцинації та входять у п’ятірку лідерів за її темпами. Однією або двома дозами наразі щеплено 91,6% освітян краю.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 25 жовтня у Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 110239 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За останню добу підтверджено 934 нових випадків захворювання:

  • 553 – Хмельницький район
  • 94 – Шепетівський район
  • 287 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 12588 осіб: 1585 – стаціонарно, 11003 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області – 66,1%. В лікарнях перебувають 1585 хворих, 137 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2261. Зареєстровано 4 нові летальні випадки:

  • 2 – Хмельницький район
  • 2 – Кам’янець-Подільський район

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Стокове зображення від Depositphotos


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook