Новини
Здоров’я

Підроблені сертифікати та подарунки за вакцинацію: ситуація з COVID-19 на Хмельниччині

Схему з фальсифікацією документів, що посвідчують проведення щеплень від COVID-19, розкрили на Хмельниччині правоохоронці. Школа на Хмельниччині стала одним з переможців Національного конкурсу, за результатами якого отримала в подарунок за активність у щепленні вчителів, набір комп’ютерної техніки. У Шепетівці на вокзалі відкрили ще один пункт вакцинації, а в області зафіксували черговий сумний рекорд у статистиці померлих внаслідок ускладнень від COVID-19.

За інформацією правоохоронців, лікар-травматолог одного з медичних закладів області, разом зі спільником, налагодив систему видачі підробних документів про вакцинацію від ковіду. Дані про нібито проведені щеплення вносились у медичну систему, що давало можливість громадянам отримувати відповідні сертифікати. Під час обшуку за місцем роботи лікаря, у нього виявили, крім обумовленої суми хабаря, що становила 5 тисяч гривень, 12 тисяч доларів, походження яких встановлюється. За фактом вимагання та одержання неправомірно вигоди відкрите кримінальне провадження, вирішується питання про оголошення підозри викритим медпрацівникам.

Ко­лек­тив Мис­ля­тинсь­кої ЗОШ І-І­ІІ ст. Ізяс­лавсь­кої місь­кої ра­ди взяв участь у на­ці­ональ­но­му кон­курсі «Вак­ци­но­ва­ні й від­кри­ті». Конкурс організували Мі­ніс­терс­тво охо­ро­ни здо­ров’я, Мі­ніс­терс­тво ос­ві­ти та науки, пред­став­ниц­тво Ди­тя­чо­го фон­ду О­ОН (ЮНІ­СЕФ) в Ук­ра­їні та магазин гад­же­тів і ак­се­су­арів. Участь у конкурсі брали навчальні заклади, в яких педагогічні колективи повністю вакцинувалися від COVID-19 не менше ніж на 80%. За ре­зуль­та­та­ми участі шко­ла виг­ра­ла на­бір з 10 комп’юте­рів, гар­ні­тур та ро­уте­рів.

Ще один пункт вакцинації на вокзалі відкрили на Хмельниччині – у Шепетівці. Як зазначають в Укрзалізниці, у такі цен­три вак­ци­на­ції можуть звернутися всі бажаючі отримати щеплення: па­са­жи­ри, співробітники компанії, члени їх родин, місцеві мешканці тощо. Загалом станом на 26 жовтня такі пункти щеплень вже відкриті на 23 залізничних станціях країни.

У Хмельницькому сьогодні знову зафіксували чималу чергу біля центру масової вакцинації на вулиці Володимирській.

Вибіркові рейди відсьогодні здійснюють у школах Хмельницької громади. Перевіряють під час таких рейдів дотримання протиепідемічних норм. Наприкінці минулого тижня у школах інспектували наявність дезінфікуючих засобів, антисептиків та масок. Нині ж дізнаються, чи все використовується за призначенням. Протягом першого дня перевірок без попередження з рейдами навідалися у 5 шкіл Хмельницької громади.

Відео: МТРК Місто

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 26 жовтня у Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 110654 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За останню добу підтверджено 415 нових випадків захворювання:

  • 254 – Хмельницький район
  • 93 – Шепетівський район
  • 68 – Кам’янець-Подільський р-н

На лікуванні перебуває 12562 особи: 1646 лікується стаціонарно, 10916 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 69,3%. В лікарнях перебувають 1646 хворих, 161 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2294. Зареєстровано 33 нові летальні випадки:

  • 17 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 14 – Кам’янець-Подільський р-н

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook