Новини
Кримінал

У Хмельницькому затримали шахрая, який ошукав пенсіонерку

Мешканці смт Антоніни молодик представився лікарем, зателефонувавши з повідомленням про халепу, яка нібито сталася з її онуком. Неодноразово відпрацьована схема “ваш родич потрапив у ДТП” спрацювала і цього разу – перелякана жінка віддала шахраєві понад 50 тисяч гривень. У затриманого під час обшуку виявили також форму поліцейського, яку він використовував для іншої поширеної схеми шахрайства.

Телефонне шахрайство щодо пенсіонерки 25-річний молодик вчинив 24 жовтня. Телефоном повідомив 81-річній жінці, що її онук потребує дороговартісного лікування травм, отриманих у дорожньо-транспортній пригоді. Розгублена та налякана жінка назвала шахраєві своє адресу, а коли він завітав до неї додому, віддала дві тисячі доларів. Лише згодом зрозуміла, що її ошукали, тож одразу звернулася до правоохоронців.

Особу псевдолікаря встановили протягом години. Затримали його в обласному центрі. Під час обшуку автомобіля, на якому пересувався молодик, виявили також форму поліцейського, яку той використовував для схеми “ваш син у поліції”.

За фактом події відкрите кримінальне провадження. Затриманого перевіряють на причетність до інших схожих злочинів.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook