Новини
Офіційно

Платники податків Хмельниччини отримали понад 120 тисяч безплатних адмінпослуг

Цього року у центрах обслуговування платників та відділеннях державних податкових інспекцій Хмельницької області за зверненнями платників надано понад 122 тисячі адміністративних послуг.

Найактуальнішими запитами серед відвідувачів ЦОПів у цей період стали отримання карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (наразі їх видано 49 тисяч) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 26 тисяч).

Платникам податків варто знати, що всі адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці Державної податкової служби. Ця інформація, а саме стандарти надання кожної послуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС.

Для отримання адміністративних та інших послуг податківці радять використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua).

Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області досягнуто рівня подання податкової звітності в електронному вигляді по юридичних особах 94,9 відсотка (середній відсоток по Україні становить 93,4) та по фізичних особах – 88,5 відсотка (середній відсоток по Україні -79,7).

Іншу необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою: http://km.tax.gov.ua та у соціальній мережі Facebook.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook