Новини
Інфраструктура

Схему руху транспорту створив ентузіаст для Хмельницького (ФОТО)

Мешканець іншого міста створив карту руху громадського транспорту Хмельницького. Транспортна схема суттєво відрізняється від того, що було зроблено у Хмельницькому востаннє чотири роки тому та відтоді не зазнавало змін.

Схему виклали у соцмережах, зазначивши, що її автор, Костянтин Череповський, зробив це не на чиєсь прохання, а з власного бажання і не очікує винагороди за свою роботу. А от хмельничани, яким сподобалася його робота, готові віддячити йому фінансово. Принаймні, про це вони написали у коментарях.

Викладену схему у спільноті Хмельницький LIVE супроводили також такою реплікою:

Чоловік з іншого міста зробив те, що було не під силу цілому Управлінню транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради.

Нова схема, на перший погляд, схожа на карту метрополітену. Вона досить деталізована та зрозуміла. Автор навіть розрахував орієнтовні інтервали руху для тролейбусів. Завантажити її можна також через QR-код.

Додали у допис, для порівняння, і карти руху громадського транспорту, розроблені у Хмельницькому ще чотири роки тому.

Саме такі схеми можна завантажити наразі на сайті міської ради у розділі “Інфраструктура”. Крім того, що вони, за словами хмельничан, досить незручні та незрозумілі, вони ще й датовані 2018 роком.

Щоправда, не всі хмельничани оцінили роботу невідомого дизайнера. Дехто, схоже, вважає її марною, оскільки “все є в телефоні” та “все є в Дозорі”, пишуть у коментарях. Проте видрукована та розміщена на зупинках та в громадському транспорті подібна схема, до прикладу, стала би в пригоді туристам, гостям міста та тим, хто не так давно оселився у Хмельницькому і ще погано його знає. Принаймні, в інших містах на зупинках подібні схеми можна побачити, і вони дійсно суттєво спрощують пересування та орієнтування у незнайомому населеному пункті.

Тим часом у комунальному підприємстві “Електротранс”, в очікуванні надходження нового транспорту у місто, працюють над розробкою нової транспортної мережі. Щоправда, йдеться, швидше за все, про електронну її версію. А от чи з’являться у нових автобусах та тролейбусах, які зрештою колись доїдуть до Хмельницького, а також на зупинках схеми, подібні до тих, які зробив Костянтин, побачимо. Хоча сам він у цьому сумнівається.

Ви навряд чи побачите її на зупинках або десь крім цієї сторінки. Я був би радий, якби транспортний департамент міста чи перевізник вважали її корисною і спробували впровадити, але з мого досвіду це навряд чи станеться навіть за участю дива. Чому? Гарне питання,написав у себе на сайті, як він себе називає, ентузіаст транспортних схем.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook