Новини
Суспільство

Пішов з життя головний режисер Хмельницького обласного театру ляльок

Протягом понад трьох десятків років Сергій Брижань очолював Хмельницький обласний дитячий театр ляльок. Серце митця зупинилося вчора, 28 жовтня, на 66 році життя.

Про непоправну втрату не лише для родини, а й для всієї мистецької спільноти краю повідомила у соцмережах донька Сергія Брижаня Ольга Черкасова.

Ти пішов… Тебе більше немає… Здається, що завтра ми прокинемося, і виявиться, що нам наснився страшний сон. Чому так раптово, так неочікувано, так швидко? Татусю, ти мав ще бути з нами, дарувати нам свою любов, тепло, турботу, ласку. Ти мав ще тішитися цим життям. Ти мав ще стільки всього навчити свого внука, якого ти безмежно любив. Ти мав ще стільки всього зробити, стільки створити вистав, якими насолоджувалися б дітки не одне десятиліття. Мав, але вже не зробиш. Тепер ти став нашим Янголом, який буде нам допомагати з неба. За тобою плачемо не лише ми, твої дівчата, а плаче вся родина, всі друзі, весь театральний світ, тому що таких, як ти більше немає, ти особливий! Ти ще не все сказав, ти ще не все зробив, ти ще не все побачив, але Господь розпорядився інакше. Серце розривається, це дуже боляче. Сумуємо… Плачемо… Любимо, хоча ти уже зовсім далеко від нас. Татусю, ти назавжди залишишся в наших серцях, наших думках, наших спогадах! Спочивай з Богом, наш ріднесенький!написала жінка.

Хмельницьким обласним театром ляльок “Дивень”, який у листопаді 2009 року отримав статус академічного, Сергій Брижань керував, починаючи з червня 1989 року. До цього був режисером-постановником театру ляльок у Рівному. Починав свій творчий шлях також у Хмельницькому ляльковому театрі, куди був прийнятий у трупу одразу по закінченні школи №17 у 1973 році. Потому здобував освіту у Харківському інституті мистецтв ім. І. Котляревського, працював актором в Одеському театрі ляльок. Після служби в армії знову повернувся до Хмельницького, де у ляльковому театрі пропрацював рік, аби після здобуття вищої освіти у 1986 році повернутися вже назавжди. У творчому доробку режисера – понад сотня постановок у семи театрах. Заслужений діяч мистецтв України, Лауреат премії Кабінету Міністрів України ім. Л. Українки, Лауреат премії Національної спілки театральних діячів України ім. В. Клеха, Лауреат Хмельницької обласної премії ім. Т.Шевченка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook