Новини
Здоров’я

Повний курс щеплень від поліомієліту отримали менше половини дітей Хмельниччини

Діти до року на Хмельниччині щеплені 3 дозами вакцини проти поліомієліту трохи більше, ніж на 50%. Повний курс, 6 доз, мають наразі менше половини 14-річних мешканців області. Для формування колективного імунітету від хвороби, за інформацією МОЗ, кількість вакцинованих має становити не менше 95%.

Ситуацію з поліомієлітом в Україні обговорили днями під час засідання Державної комісії з ТЕБ і НС. За результатами засідання керівники облдержадміністрацій отримали завдання терміново забезпечити заходи з імунізації невакцинованих дітей віком до 5 років включно. Крім того, по всій країні буде посилений епідеміологічний нагляд за випадками гострого в’ялого паралічу.

Як йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я, станом 1 жовтня рівень охоплення трьома дозами щеплень від поліо дітей до року становить в Україні 59,7%. хмельниччина майже досягнула показників лідерів Києва, Кіровоградщини та Сумщини, які мають показник понад 60%. У Хмельницькій області охоплення трьома дозами щеплень від поліо дітей до року становить 62,1%. Щодо повного курсу вакцинації, то в області 6 доз щеплення отримали лише 49,9% 14-річних дітей. За цим показником область недалеко відійшла від тих областей, ситуацію в яких називають у МОЗ найгіршою: закарпатській, Івано-Франківській та Херсонській.

За інформацією МОЗ України

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook