Новини
Суспільство

Зарплата на Хмельниччині за рік зросла на чверть

Середня зарплатня штатних працівників Поділля у вересні становила 12469 гривень проти 12055 гривень у серпні. Зростання за місяць становило 3,4%, а за рік заробітна плата збільшилася на 23,6%.

Нагадаємо, що останні два літні місяці в області спостерігалося зниження зарплатні. Схожа тенденція була й минулоріч: стрімке зростання у червні, затим – двомісячне падіння. Передусім, здається, це пов’язане із початком сезону відпусток. І стосується значною мірою найчисельнішої групи штатних працівників Хмельниччини – освітян.

На початку літа вчителі отримали значні виплати, потім у липні їхня офіційна зарплатня зменшилася, а в останній місяць літа вони отримали лише 9390 гривень, що на 13,5% менше, ніж у липні. З початком навчального року ситуація повернулася в звичне русло: освітянам заплатили 11648 гривень у вересні, що на 24,1% більше, ніж у серпні.

Також суттєво на початку осені збільшилися виплати у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря: енергетики отримали 28314 гривень, на 18,8% більше, ніж у серпні. Ця галузь (простіше кажучи – Хмельницька АЕС), як завжди, має найбільшу винагороду за працю в краї.

Завдяки ХАЕС зростання в цілому в промисловості становило 8,1% до 15178 гривень у вересні. Натомість аграрії, які влітку демонстрували зростання, восени пригальмували. Працівники сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства в середньому отримали 13060 гривень, що на 0,6% менше, ніж у серпні.

А найбільше падіння зафіксували у сфері державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування.  Як зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, у вересні фахівці з управління, оборони та страхування отримали 15752 гривні, що на 12,9% менше, ніж у серпні.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook