Новини
Офіційно

На Хмельниччині понад 90% звітів податківцям подають в електронному вигляді

За даними управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Хмельницькій області із понад 400 тисяч звітних документів, що надійшли на опрацювання до податкової служби від платників податків за десять місяців 2021 року, понад 390 тисяч було подано засобами електронного зв’язку.

Таким чином на Хмельниччині понад 90 відсотків звітів до ДПС протягом січня-жовтня 2021 року подано в електронному вигляді. Загалом 95,3 відсотка звітності засобами телекомунікаційного зв’язку подають юридичні особи, 89,3 відсотка – фізичні особи. При цьому середній показник подачі податкової звітності в електронному вигляді в Україні по юридичних особах становить 93,8 відсотка та по фізичних особах досягає 79,9 відсотка.

Головне управління ДПС У Хмельницькій області повідомляє, що переваги електронної звітності перед традиційним методом подання звітів це насамперед економія часу, вибір зручного моменту для подання звітності, наявність додаткових пріоритетів для усунення неточностей, наявність додаткових можливостей програми (підказок, нагадувань, консультацій, авто заповнення звітності), постійні оновлення, оперативний контроль стану та якості  звітування, автоматичне формування електронного архіву.

Для подання звітності в електронній  формі платнику необхідно отримати  електронні сертифікати в будь-якому з Акредитованих Центрів сертифікації ключів. Податковий орган надає цю послугу безкоштовно. Увійшовши на сайт АЦСК ІДД ДПС, платник податків отримає повну інформацію про те, що  потрібно та як їх отримати.

Надалі треба вибрати програмне забезпечення, яке використовується для подання електронної звітності. Знадобиться спеціальна програма, яка дозволить підписувати електронними сертифікатами звітність або іншу документацію і відправляти до контролюючих органів. Державна податкова служба надає безплатне програмне забезпечення: «Електронний кабінет» і «Єдине вікно подання електронної звітності».

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook