Новини
Бізнес

На Кам’янеччині завинили працівникам 16 мільйонів гривень зарплатні

Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам Хмельниччини на 1 жовтня становила 21,5 мільйона гривень. За місяць вона зросла на 0,9 мільйона. У порівнянні з початком року борг зріс в 2,7 раза.

Найбільшу суму працівникам завинили роботодавці Кам’янець-Подільського району. На Кам’янеччині не заплатили людям 16 мільйонів гривень, що на 4,2% більше, ніж було на початку осені.

У Хмельницькому районі завинили працівникам 4,3 мільйона (борг зріс на 4,0%); у Шепетівському – 1,2 мільйона (зростання на 8,7%). В Кам’янець-Подільському районі не виплатили майже три чверті загального боргу, в Хмельницькому – 20,1%, в Шепетівському районі – 5,5%.

Промисловість накопичила найбільшу заборгованість: не сплатила робітникам 15,0 мільйона гривень (69,9% від загальної суми). За місяць борги практично не змінилися, але з початку року виробничники їх майже подвоїли.

Суттєво зросла заборгованість на будівництві – на 16,2%, сягнувши майже трьох мільйонів гривень. Майже на такі ж відсотки (16,5%) збільшилися борги у сфері (що не характерно для галузі) інформації та телекомунікації. На 1 жовтня вони становили 559,5 тисячі гривень; на початку року боргів перед зв’язківцями не було взагалі.

Потішила ж сфера освіти. За місяць борги скоротилися вдвічі до 187,7 тисячі гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook