Новини
Здоров’я

Поширення чотирьох штамів грипу прогнозують на Хмельниччині

Після дворічної “перерви” в Україну загалом, і на Хмельниччину зокрема повертається грип. За словами медиків, вони очікують на теренах краю чотири різновиди цього захворювання, яке суттєво ускладниться через поширення та інфікування населення COVID-19. Тож, крім вакцинації від ковіду, закликають щепитися ще й від грипу.

Нагадаємо, погіршення ситуації з поширенням COVID-19 на території Хмельницької області прогнозують на середину листопада. У цей же період, каже директорка КП “Хмельницька інфекційна лікарня” Оксана Піддубна, активно циркулюватиме і сезонний грип.

Відтак очільниця інфекційки порадила, на додачу до щеплення від ковіду, вакцинуватися також від грипу. Як аргумент, навела результати дослідження, яке показало, що медики в Європі, які минулоріч отримали щеплення від вже “звичного” інфекційного захворювання, вдвічі менше хворіли на COVID-19.

На відміну від ковідних вакцин, які все ще є експериментальними, вакцини від грипу пройшли випробування часом, тож вони цілком безпечні та захищені, каже лікарка. Цього року в аптеки України цих вакцин доставили близько мільйона.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook