Новини
Суспільство

Хмельницькі нацгвардійці приймають поповнення у свої лави

Військова частина 3053 Західного оперативно-територіального об’єднання уже зустріла перших рекрутів призову 2-2021, а днями відчинила двері й для наступних 17 юнаків, що прибули з Житомирщини.

Вісімнадцятирічний Михайло Петровський – один з тих, хто свідомо та виважено підійшов до питання строкової служби у війську. Ще вчора він був працівником служби безпеки одного з торгових центрів, а сьогодні разом з іншими переодягається у новенький гвардійський однострій, приміряє військові берці, радикально міняє зачіску з «цивільної» на армійську та проходить медичний огляд.

Незважаючи на юний вік, хлопець добре знає, чого хоче та має чітко визначені життєві пріоритети.

«На службу в армії був налаштований досить серйозно, служити захотів сам, бо це мені потрібно, перш за все, для мого майбутнього, – ділиться Михайло. – Ці 18 місяців у війську точно допоможуть мені втілити в життя мою давню мрію – служити в правоохоронних органах.

До того, як отримати повістку до військкомату, хлопець уже намагався пройти відбір на службу до Національної поліції у рідному Житомирі, однак не склалося через брак належної підготовки за певними напрямками. Тож Михайло переконаний, що саме строкова служба у Нацгвардії, яку обрав свідомо, дуже допоможе підготуватися та стати правоохоронцем.

Далі на Михайла та на решту новобранців чекає період адаптації, ознайомлення з військовою справою, всі вони пройдуть підготовку під час навчального збору молодого поповнення тривалістю шість тижнів.

Опісля майбутні захисники складуть Військову присягу та визначаться, в якому з підрозділів військової частини проходитимуть подальшу службу.

За інформацією пресслужби в/ч 3053 національної гвардії України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook