Новини
Суспільство

В кар’єрах Хмельниччини працюють найбільше

Штатні робітники Хмельниччині працювали у вересні в середньому 146 годин. Це один з найвищих показників у цьому році. Влітку середній відпрацьований час становив 133 години у червні та по 127 годин у липні та серпні. А «найпрацьовитішим» цьогоріч був березень, в якому середній відпрацьований час сягнув 151 години.

Найбільше у вересні працювали робітники добувної промисловості та розроблення кар’єрів – 169 годин. Це найвищий показник, зафіксований цьогоріч. Скажімо, в серпні видобувники працювали 159 годин, у липні – 161 годину на місяць. Показники попередніх періодів ще менші.

Причому, зазначимо, кількість працівників у галузі стабільно зростає. Якщо на початку року в кар’єрах Хмельниччини працювало 1123 людини, на початку весни – 1285, то у вересні – 1399 робітників.

Збільшення чисельності та активність у роботі видобувників, мабуть, певною мірою пояснюється непоганою матеріальною винагородою за працю. Якщо в середньому в області заробітна плата за вересень становила 12469 гривень, то в кар’єрі у перший місяць осені заробляли 14521 гривню. Причому, якщо середня зарплатня на Поділлі з початку року зросла на 16,2%, то у видобувників зростання йшло випереджаючими темпами – на 35,2%. Зрозуміло, якщо за дев’ять місяців зарплата зросла на понад третину, то можна й активно працювати.

Найменше ж на Поділлі у вересні працювали у сфері тимчасового розміщування й організація харчування – 130 годин, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook