Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому запрацювала система відеофіксації порушень ПДР

Нові системи фото- та відеофіксації встановили в обласному центрі на тих локаціях, які відзначилися системними порушеннями правил дорожнього руху. Таким чином у місті намагаються зменшити кількість ДТП та постраждалих від них. Порушникам, яких зафіксує нова система, виписуватимуть штрафи. Проте, на їхній сплаті можна зекономити.

Нові комплекси «Каскад» у Хмельницькому запрацювали від учора, 3 листопада, на трьох вулицях. До цього їх упродовж трьох місяців тестували. Про кожну встановлену у місті камеру попереджає дорожній знак.

Це місця підвищеної аварійності і місця концентрації дорожньо-транспортних пригод, в яких або є травмовані особи, або є загиблі, або перевищена кількість легких дорожньо-транспортних пригод протягом 1 або 5 років, – прокоментувала для МТРК Місто заступниця начальника УПП у Хмельницькій області Марія Журавель.

Встановлені нові системи фіксації на таких локаціях:

  • Вінницьке шосе, 8/1 – в напрямку вулиці Молдавської,
  • вулиця Кам’янецька, 132 – в напрямку вулиці Житецького
  • проспект Миру, 65 – в напрямку Старокостянтинівського шосе.

У місцях, де встановили нові прилади, автівки повинні рухатися не швидше, ніж 50 кілометрів на годину. Якщо порушують – інформація надходить до центру обробки даних департаменту патрульної поліції. Після розгляду справи та винесення постанови, на адресу власника авто надходить повідомлення про необхідність сплатити штраф.

При оплаті штрафу протягом 10 днів, його сума становитиме 50%.

За порушення згідно з частиною 1 статті 122 сума штрафу – 340 гривень, тобто виходить 170, – пояснює Марія Журавель.

Читайте також: У Хмельницькому шукають важливого свідка ДТП

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook