Новини
Події

У Хмельницькому мітингували медики “швидкої”

Близько трьох десятків працівників обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вийшли на головний майдан Хмельницького, аби вимагати у влади гідної оплати праці за свою роботу, що пов’язана з серйозними ризиками.

На площу до будівлі Хмельницької ОДА прийшли фельдшери, водії та лікарі. Люди кажуть: вони щодня наражаються на небезпеку, пов’язану з ризиком заразитися небезпечним вірусом, проте грошей за це не отримують, а керівництво розподіляє доплати вибірково.

Під час мітингу журналістам медики розповіли: є кілька бригад, які виїздять суто до пацієнтів з COVID-19, вони й отримують доплату – 300%. А решта бригад, які часто лише на місці з’ясовують, що людина хвора на ковід, мають суттєво менші зарплати.

Різниця в сумах, стверджували мітингарі, досить суттєва: лікар вищої категорії зі звичайної бригади отримує, до прикладу, 13 тисяч гривень, а колега з “ковідної” – 60 тисяч. При цьому вищої категорії може не мати.

Натомість директор КП «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олександр Терещук стверджує: 300-відсоткових доплат не отримує ніхто. Зарплату медиків, які виявили бажання працювати у “ковідних” бригадах, сформованих з бажаючих минулого квітня, визначає спеціальна комісія. та називає суми: “ковідні” лікарі отримували близько 38 тисяч, тоді як “звичайні” – в межах 25 тисяч. Відповідно, фельдшери – 30 900 та близько 20 тисяч.

Аби врегулювати ситуацію, серед медиків центру проводять опитування. За словами Олександра Терещука, за його підсумками, залежно від бажання колективу, або всі медики перейдуть у “ковідні” бригади, або вони будуть розформовані.

Наразі у хмельницькій “швидкій” працює 17 бригад, з них лише 4 – “ковідні”, решта – звичайні. Рішення за підсумками опитування мають ухвалити до кінця листопада.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook