Новини
Здоров’я

Влада Хмельниччини проситиме кисень для лікарень у військових

У Хмельницькій області темпи поширення COVID-19 серед населення не спадають, навантаження на лікарні продовжує зростати: вільних ліжок для хворих стає дедалі менше, відповідно, більше потрібно медичного кисню, нестачу якого наразі намагаються компенсувати за допомогою військових. У владі планують запровадити “ковідну” амністію для власників фальшивих сертифікатів, а порушників карантину продовжують виявляти патрульні.

Сотні перевірок та десятки протоколів

Протягом вчорашнього дня, 5 листопада, працівники Держпродспоживслужби перевірили 177 суб’єктів господарювання, з них 6 загальноосвітніх шкіл, 11 дошкільних закладів, 12 закладів громадського харчування, 74 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 30 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 10 агропродовольчих ринків та 34 інших об’єкти.

Порушення під час перевірок виявили на 24 об’єктах, стільки ж надали пропозицій щодо їх усунення. 21 інформацію передали для реагування в органи місцевого самоврядування, провели 177 профілактичних бесід, 14 інформацій передано для реагування до підрозділів ГУ Національної поліції.

Працівники Патрульної поліції Хмельниччини за добу перевірили 88 транспортних засобів, 29 разів патрулювали прибудинкові території багатоповерхівок; 41 раз провели поверхневий огляд та перевірку документів у громадян. Заклади з масовим перебуванням людей перевірили 31 раз.

Склали патрульні 2 постанови за порушення вимог щодо використання засобів індивідуального захисту. Поліцейські Хмельниччини виписали 88 адмінпротоколів за порушення правил карантину. Всього було складено протоколів 11 106. Перевірили поліцейські 94 транспортних засоби та 108 осіб, які в них перебували.

Відповідно до розпорядження №66 від 10 серпня 2020 року «Про пасажирські перевезення», з метою забезпечення контролю за виконанням протиепідемічних заходів, було перевірено 87 транспортних засобів, – повідомили у Хмельницькій ОДА.

По кисень – до військових

На позаплановому засіданні комісії з ТЕБ і НС, яке відбулося вчора під керівництвом першого заступника голови ОДА Cергія Тюріна, йшлося зокрема, про те, що захворюваність на COVID-19 в області постійно зростає, відповідно, зростає заповненість ліжок у медичних закладах, де надають допомогу хворим на коронавірус, та споживання кисню. Його, за словами посадовця, наразі потрібно вдвічі, а то й втричі більше, ніж раніше.

За словами начальника управління цивільного захисту ОДА Володимира Панасюка, до розв’язання цієї проблеми наразі можна залучити Міністерство оборони України. Так, зокрема, зазначив посадовець, “вільний” кисень є у військовій частині А2502, що дислокується у Старокостянтинові.

Аби врегулювати це питання та поповнити запаси кисню у медичних закладах, посадовці звернулися до Міністерства оборони України.

«Ковідна амністія»

Власникам фейкових COVID-сертифікатів у МОЗ планують зробити так звану «ковідну амністію». Людям, які раніше придбали документи про щеплення, а тепер хочуть вакцинуватися, але не можуть це зробити, оскільки їхні дані вже внесені в ЕСОЗ, мають намір дозволити це зробити.

Ми відпрацьовуємо зараз можливість так званої ковідної амністії, Якщо людина купила сертифікат, приходить до лікаря, той дивиться в ЕСОЗ і бачить, що не може зробити щеплення – нам треба це прибрати, ми працюємо над цією моделлю, як це зробити, – прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також у МОЗ ретельно вивчатимуть усі випадки важкого перебігу Covid у вакцинованих людей.

Створюється комісія, і важко перенесена хвороба або летальний випадок у вакцинованого буде розглядатися комісійно, щоб дивитися фактори – що відбулося і чому людина померла, – зазначив міністр.

Та додав, що під час таких перевірок виявлятимуться випадки купівлі підроблених сертифікатів вакцинації.

Тим часом голова Держпродспоживслужби Олег Рубан зазначив, що тільки у Києві кожен десятий COVID-сертифікат – підроблений, повідомляють Новини.LIVE.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 6 листопада в Хмельницькій області зареєстровано 121765 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За останню добу лабораторно підтверджено 1057 нових випадків захворювання:

  • 569 – Хмельницький район
  • 201 – Шепетівський район
  • 287 – Кам’янець-Подільський район

Одужала 501 особа:

  • 292 – Хмельницький район
  • 97 – Шепетівський район
  • 112 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 17959 осіб, з них 15949 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 75,8%. В лікарнях перебувають 2010 хворих, 162 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області від початку пандемії – 2489. За добу зареєстровано 12 летальних випадків:

  • 8 – Хмельницький район
  • 1 – Шепетівський район
  • 3 – Кам’янець-Подільський район

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook