Новини
Бізнес

Промисловці Хмельниччини реалізували продукції на понад 40 мільярдів

Промислові підприємства Поділля реалізували за три квартали продукції (товарів, послуг) на 40,7 мільярда гривень. Торік, для прикладу, продукції у відповідних цінах продано на 33,8 мільярда, позаторік – на 32,3 мільярда гривень за січень-вересень.

У сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря реалізовано товарів і послуг на 13,5 мільярда гривень, що становить 33,2% від загального обсягу. Фактично Хмельницька атомна електростанція виробила третину  промпродукції області. Торік спостерігалася аналогічна ситуація: атомна згенерувала 32,7% товару краю. Позаторік – 28,4%, але це, мабуть, пов’язано із нижчою ціною на електрику, а не з коливанням обсягу виробництва ХАЕС. Маючи сталу потужність 2000 мегават, станція продукує більш-менш постійну кількість електроенергії.

Майже дві третини – 63,5% – від загального обсягу реалізованої продукції припало на переробну промисловість. У січні–вересні переробники продали товарів на 25,8 мільярда гривень. За три торішні квартали підприємства переробної промисловості виробили продукції на 21,7 мільярда, що практично відповідає рівню поточного року – 63,9%; позаторік відповідно 22,3 мільярда та 68,8%.

Як бачимо, ще два роки тому частка переробників була суттєво більшою. Її скорочення значною мірою пов’язане із «падінням» харчової промисловості. Навіть у цінах  дворічної давнини у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів в січні-вересні 2019-го було вироблено товарів на 8,8 мільярда гривень, торік на 8,6, а цьогоріч – лише на 8,0 мільярда гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook