Новини
Інфраструктура

Хмельницькому аеропорту виділять ще 700 тисяч гривень

На здійснення реконструкції аеродромного комплексу з подовженням штучної злітно-посадкової смуги на 500 метрів комунпідприємству «Аеропорт Хмельницький» виділять 700 тисяч гривень. Відповідне рішення погодила постійна комісія з питань бюджету та фінансів Хмельницької обласної ради.

Справді, дати нарешті раду летовищу – давно вже час. Роками мешканці краю чекають, коли вже знов запрацюють повітряні ворота області. Тисячі, навіть десятки тисяч подолян щороку змушені «мандрувати», скажімо, до Києва або Львова, аби сісти на літак і полетіти в омріяну відпустку. А подорож до столиці, затим до Борисполя, до прикладу, теж не дешеве задоволення: десь тисячу гривень за проїзд в обидва боки треба віддати з людини.

Так, ці 700 тисяч не дозволять ввести в експлуатацію аеропорт «вже завтра». Але це крок, хоч і невеличкий, до відновлення повноцінної роботи аеропорту в Хмельницькому. Залишати область, яка має непоганий туристичний потенціал, без повноцінного повітряного сполучення – економічно вкрай сумнівне рішення.

Також на засіданні члени комісії розподілили «медичні» субвенції з державного бюджету. Гроші надійдуть закладам, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, повідомили в Хмельницькій обласній раді.

Так, 28,5 мільйона гривень спрямують на забезпечення централізованою подачею кисню КНП «Городоцька міська багатопрофільна лікарня», КНП «Дунаєвецька багатопрофільна лікарня», КП «Хмельницька міська лікарня», КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня», КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня».

Крім того, комісії визначила, що майже п’ять мільйонів гривень направлять закладам охорони здоров’я, які спеціалізуються на попередній діагностиці гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, експрес-тестами для визначення антигена коронавірусу та наборами для відбору біологічного матеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції.

Загалом постійною комісією з питань бюджету та фінансів погоджено дев’ять розпоряджень обласної державної адміністрації щодо збільшення обсягу доходів і видатків обласного бюджету та розподіл субвенцій на 2021 рік по галузях освіти та охорони здоров’я.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook