Новини
Суспільство

Від безпритульних собак постраждало близько пів сотні мешканців Шепетівки

Протягом шести місяців по допомогу до лікарів звернулися понад чотири десятки мешканців Шепетівки, які отримали травми, як фізичні, так і психологічні, внаслідок зустрічі з безпритульними псами. Проблема, яка роками не вирішується не лише у Шепетівці, а в багатьох містах області, обходиться бюджету, зокрема, цього районного центру у чималу суму.

Останній випадок нападу безпритульних псів на людину зафіксували у Шепетівці вчора, 8 листопада. На вулиці Героїв Небесної Сотні зграя тварин напала на працівницю місцевої школи. Про це у соцмережах повідомила депутатка міської ради, директорка НВК №2 надія Качоровська. Як йдеться у повідомленні шепетівчанки, завдані жінці травми потребували допомоги медиків, тож постраждалій довелося звертатися у лікарню.

За інформацією “День за днем”, після того, як постраждала шепетівчанка отримала необхідну медичну допомогу, їй доведеться ще пройти курс щеплень. Також, як повідомляє видання з посиланням на медиків місцевої багатопрофільної лікарні, у місті це – не перший випадок, коли після нападу безпритульних тварин шепетівчани змушені проходити лікування, в тому числі отримувати щеплення. Зокрема, за 6 місяців року до медиків звернулися 47 покусаних собаками місцевих мешканців. З них 37 призначили повний курс щеплень, кожен з яких обходиться у 2 500 гривень. Кошти на вакцинацію (а за пів року ця сума становить понад 90 тисяч гривень) виділяють з міського бюджету, тож не вирішене питання з агресивними вуличними тваринами не лише завдає проблем місцевим мешканцям, а й спустошує скарбницю громади.

У коментарях мешканці Шепетівки неодноразово звернулися до міської влади з проханням почати розв’язувати проблему безпритульних тварин, оскільки, пишуть люди, навіть стерилізація тут не допоможе, позаяк тварини все одно залишатимуться на вулиці – голодні та злі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook