Новини
Інфраструктура

Майбутній керівник «Хмельницькводоканалу» має «освіжити» підприємство

Комунальне підприємство «Хмельницькводоканал» після звільнення наприкінці жовтня колишнього керівника наразі працює без затвердженого директора. Звісно, така ситуація довго не триватиме, й структура отримає нового очільника.

Як зазначив заступник міського голови Василь Новачок, відповідаючи на запитання, на гарячій телефонній лінії, зараз міський голова розглядає потенційних кандидатів, які би змогли освіжити та внести зміни в комунальне підприємство.

Власне, я думаю, що новий керівник вдихне нове життя в це підприємство і проведе детальний аналіз помилок (а помилки є завжди у будь-якого керівника). Він зможе свіжим поглядом подивитися і, відповідно, покращити роботу. А покращувати завжди є куди, – додав посадовець

Відповідаючи на запитання про фінансову та технічну перевірку стану справ на підприємстві, Василь Новачок зазначив, що новий керівник зобов’язаний перевірити, що там робиться. Це його безпосередня відповідальність, і він відповідатиме за це перед головою Хмельницької міської ради, перед відповідними перевіряючими структурами державних органів влади, підкреслив посадовець.

Погодимося, що перевірка вкрай потрібна, бо втрати води торік становили 34,38% або 6,5 мільйона кубометрів. Уявімо, що такий обсяг дійшов би до споживача. Якщо порахувати тільки водопостачання за тарифом для населення – 13,14 гривні за кубометр, то підприємство мало б додатково 85,4 мільйона гривень. А якщо додати водовідведення по 12,48 гривні за куб – ще матимемо 81,1 мільйона.

Вам не здається, що втрачати понад 160 мільйонів – це розкіш? Якщо б нове керівництво хоча б на одну десяту зменшило ці загадкові втрати, то вже набігло 16 мільйонів гривень.

Сподіватимемося, що за нового керівництва, яке «освіжить» «Хмельницькводоканал», з’явиться ясність з містичними втратами. Василь Новачок також наголосив: питання про втрати гостро стоїть. Над ним обов’язково треба працювати.

А от коли новий очільник стане відомий, він не відповів, зазначивши, що «призначення – виключно прерогатива міського голови. Можливо, завтра призначить, а може, й через місяць. Але думаю, це відбудеться найближчим часом».

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook