Новини
Кримінал

На Хмельниччині обвинуваченій у зловживанні впливом голові села суд виніс вирок

Шепетівський міжрайонний суд визнав винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України, жительку селища міського типу, котра на той момент обіймала посаду селищного голови.

В листопаді 2019 року мешканець Полонного звернувся до посадової особи з проханням про виділення йому двох земельних ділянок в оренду для розміщення об’єктів реклами. Посадовиця пообіцяла посприяти у вирішенні цього питання за 600 доларів США. Чоловік погодився, однак, обміркувавши незаконну пропозицію, звернувся до правоохоронців.

Вже в грудні 2019 року депутати селищної ради під час позачергової сесії проголосували за відведення двох земельних ділянок в оренду жителю м. Полонне. Після сесії селищна голова зателефонувала до заявника та запросила на зустріч, під час якої чоловік передав їй особисто обумовлену суму коштів. Цей факт документально зафіксували правоохоронці.

Жінці було оголошено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Наразі її визнали винною та призначили покарання, – повідомляють у поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook