Новини
Дозвілля

У Хмельницькому готуються встановлювати головну ялинку міста

На відміну від минулого року, коли чимало планів пішли шкереберть через пандемію COVID-19, цього року головна новорічна ялинка Хмельницького має всі шанси знову, як і раніше, засвітитися першою в Україні, 1 грудня. Принаймні, роботи з її встановлення вже запланували. В управління культури кажуть: святкові заходи цього року відбудуться в будь-якому випадку, звісно, з дотриманням карантинних вимог. Щоправда, конкретний розклад роботи Різдвяного ярмарку стане відомий пізніше.

Вже на початку наступного тижня у центрі міста, на звичній локації – на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка – планують почати монтувати новорічне дерево. Наприкінці листопада поруч мають з’явитися традиційні будиночки, в яких торгуватимуть сувенірами, а також напоями та наїдками підприємці. Тоді ж прикрашатимуть територію святкового містечка ілюмінацією, частина якої так і залишилася на деревах вздовж вулиці Проскурівської з минулої зими.

Нагадаємо, минулого року, через карантинні вимоги, дерев’яних будиночків встановили менше та розташували їх інакше, аби не утворювати скупчення людей біля них. Ймовірно, цього року буде так само, оскільки перспектива повного скасування карантинних обмежень досить примарна. Сама ж територія Різдвяного ярмарку, за словами начальника управління культури Хмельницької міської ради Артема Ромасюкова, буде більшою. А от про порядок проведення масових заходів буде повідомлено ближче до свят.

Також на містян чекають сюрпризи, які для них готують організатори святкових заходів. Одна з уже відомих цьогорічних новацій – зміна місця розташування резиденції святого Миколая. Її планують перенести у ляльковий театр, проте як саме вона працюватиме, також стане відомо пізніше, повідомляє сайт Є.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook