Новини
Суспільство

Оплата комуналки на Хмельниччині зросла на майже 30 мільйонів

Жителі Хмельницької області сплатили за житлово-комунальні послуги у вересні 356 мільйонів гривень, що на 13,6% більше, ніж нараховані за цей період суми – 313,4 мільйона гривень. У серпні подоляни сплатили 328,5 мільйона при нарахуванні 300,1 мільйона.

Фактично за два згаданих місяці погашено близько шістдесяти мільйонів боргу, що утворився за попередній період. Поступово скорочується газовий борг: в липні він зменшився на понад 25 мільйонів, в серпні – ще на дванадцять, у перший місяць осені – на понад 16 мільйонів і на кінець вересня становив 396,3 мільйона гривень.

Борг за постачання теплової енергії та гарячої води також неперервно зменшується: за вересень на майже двадцять мільйонів до 194,7 мільйона; за постачання та розподіл електричної енергії – зниження на десять мільйонів до 142,0 мільйона.

Традиційно перед опалювальним сезоном громадяни ліквідовували газові, теплові та електричні борги. Проте, мабуть, коштом інших комунальних платежів. Так, борги за централізоване водопостачання та водовідведення на кінець вересня становили 101,8 мільйона (зростання на двісті тисяч гривень).

За управління багатоквартирним будинком борги зросли на півтора мільйона до 95,6 мільйона, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 22,8 мільйона гривень (збільшення на сімсот тисяч).

Згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 № 848 та від 27 червня 2003 № 976 у вересні з населенням укладено 314 договорів (144 – у серпні) щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 1,2 мільйона гривень.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook