Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці планують перерозподілити кошти бюджету

Завдяки перевиконанню бюджету громади, зафіксованому станом на 1 листопада, місто має можливість внести уточнення у фінансовий документ та спрямувати додаткові кошти на ті статті витрат, які цього потребують. На засіданні постійної комісії міськради з питань бюджету, яке відбулося у Кам’янці вчора, розпорядники коштів надали свої пропозиції щодо перерозподілу бюджету. Затвердити запропоновані позиції мають на сесії міської ради.

Всього надлишкових коштів у громаді нарахували 33 мільйони. Розподілити їх вирішили таким чином. На придбання бойового одягу та ремонт підйомника рятувальникам запропонували виділити 70 тисяч гривень. Військовим частинам А2641 та А2738 з надлишкових коштів на придбання будівельних матеріалів та техніки запланували 99,8 тисячі гривень.

Понад 700 тисяч виділили додатково на соціальні питання задля підтримки малозабезпечених громадян. А саме:

  • 100 тисяч гривень – на одноразову грошову допомогу пільговим категоріям населення. Як йдеться у повідомленні пресслужби міської ради, цьогоріч в місті за цією статтею витрат вже освоїли 550 тисяч гривень. Тож загалом пільговики отримають додаткових коштів в сумі 650 тисяч гривень, тоді як минулого року на ці потреби було виділено майже в 4 рази менше грошей – 164,7 тисячі гривень;
  • 13 дітям загиблих на сході країни бійців, – по 25 тисяч гривень матеріальної допомоги – всього 325 тисяч гривень. Як зазначили у міській раді, такі виплати вже отримали двоє дітей загиблого воїна Сергія Коваля.
  • 337 тисяч гривень запропонували виділити на компенсаційні виплати людям, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі.

Не забули на бюджетній комісії і про комунальників. Зокрема, понад 7 мільйонів гривень планують виділити підприємствам, які надають послуги з прибирання вулиць, кладовищ, обслуговування мереж вуличного освітлення, видалення аварійних дерев тощо.

Комунальному підприємству “Комбінат благоустрою”, який має борги по зарплаті та податках, на закриття цих питань передбачили 1,7 мільйона гривень. Попри те, що подальше існування цього підприємства залишається під питанням через незначну кількість замовлень на послуги, в осінньо-зимовий період місто потребує стабільної роботи з утримання автодоріг, зазначив під час засідання комісії міський голова Кам’янця.

Тому, як би не було прикро, питання потрібно закривати. Наразі спільно з департаментом економіки напрацьовуємо бачення діяльності підприємства. Далі закривати очі на цю проблему не можемо, – наголосив Михайло Посітко.

Комунальному підприємству “Спецкомунтранс” розподілили мільйон гривень. Планується, що додаткові кошти допоможуть оновити техніку, оскільки після приєднання до громади 12 сіл навантаження на організацію, яка займається вивезенням сміття і обслуговуванням полігону ТПВ, значно зросло. Серед першочергових завдань підприємства – придбання нового сміттєвоза.

Також на комісії запропонували надати допомогу – 200 тисяч гривень – управлінській компанії «Господар» – на закупівлю причепа для трактора.

Ще 5 мільйонів може отримати КП «Міськтепловоденергія», зокрема придбання енергоносіїв, природного газу, матеріалів для проходження опалювального сезону.

На програму з ліквідації міської друкарні, а саме – ліквідацію боргів по зарплаті, виділили з надлишків бюджетних коштів 746 тисяч гривень.

Серед інших пропозицій, які надійшли від розпорядників коштів, були такі:

  • 2,8 мільйона гривень – на придбання комунальних автобусів для потреб жителів міста і сіл громади;
  • 360 тисяч гривень – на 10 камер відеоспостереження для облаштування їх на вулицях міста;
  • 998 тисяч гривень – на закупівлю парт і стільців для Нової української школи. Як зазначили у відповідь на питання кам’янчан у міській раді, попри те, що забезпечення НУШ покривається коштом державної субвенції, цього року її недостатньо, оскільки кількість дітей збільшилася, а сума залишилася на рівні минулорічної. Тому виникла потреба виділити додаткові кошти;
  • 1 мільйон гривень – на комп’ютерне обладнання для початкових класів шкіл громади;
  • 425 тисяч гривень – на програму фінансової підтримки перинатального центру;
  • 53 тисячі гривень – на програму надання паліативної допомоги;
  • 50 тисяч гривень – на безоплатні медикаменти дітям пільгових категорій.

Крім того, з урахуванням нового підвищеного тарифу на газ, виникла потреба додатково передбачити понад 8,2 мільйона гривень на оплату за тепло бюджетним установам – закладами освіти і культури, та комунальними підприємствами – закладами охорони здоров’я.

За інформацією пресслужби Кам’янець-Подільської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook