Новини
Інфраструктура

Валідатори третього типу встановлюють у салонах хмельницьких тролейбусів

На зміну помаранчевим – прийшли сині, згодом сині доповнили ще одні – також сині. Після того, як оплату проїзду в електричному громадському транспорті Хмельницького повністю перевели у безготівкову форму, у салонах міських тролейбусів постійно відбувається міграція валідаторів. З кожним оновленням засобів оплати у пасажирів з’являється все більше можливостей обрати для себе найкомфортніший.

Нагадаємо, починалося все з помаранчевих валідаторів, на які у хмельничан було чимало нарікань, оскільки скористатися ними могли лише власники електронних та разових квитків. Попри те, що про запровадження безготівкової оплати проїзду пасажирів електротранспорту попереджали завчасно, і декілька разів переносили дату, мали е-квитки тоді не надто багато містян. А паперові “талончики” хмельничани не завжди могли придбати, оскільки мережа боксів для їх продажу була у місті не дуже поширена. Або ж люди не знали, де саме їх шукати. Розрахуватися за проїзд хмельничани могли також банківськими картками, проте й це було не дуже зручно, оскільки термінали розташовувалися у кабінах водіїв, яких доводилося постійно відривати від роботи, та й картки вони приймали не всі, а лише чіповані.

Тож на початку вересня, через два місяці після того, як нова система оплати проїзду таки запрацювала, жовто-гарячі валідатори з салонів тролейбусів почали зникати, а їм на заміну прийшли сині – з ширшим функціоналом. З їх допомогою оплатити проїзд хмельничани вже могли не лише електронним квитком, а й банківською карткою, через мобільні платіжні системи (пристрої, які підтримують технологію NFC) та разовим квитком. Термінали ж, які видавали квитки, так і залишалися у водіїв.

Щоправда, від оплати банківськими картками через ці термінали планували відмовитися – через складнощі з контролем.

Наступне, третє оновлення у хмельницьких тролейбусах, яке наразі можуть спостерігати пасажири, – міграція терміналів з кабін водіїв у салони тролейбусів. Ці засоби оплати нарешті реалізують мрію хмельничан, які хочуть мати на підтвердження здійснення оплати карткою або телефоном паперовий квиток. Адже саме таку функцію ці термінали мають. Відрізнити їх від інших синіх “колег” можна по металевих корпусах, в які вони заховані й які закриваються на замок.

Нагадаємо, поповнити електронний квиток та перевірити залишок на рахунку хмельничани можуть у такий спосіб:

  • на порталі «MyCity»
  • у додатку «7pik»
  • у додатку «Е-квиток Щодня Зручний»
  • у терміналах «EasyPay»

Придбати та поповнити електронний квиток, вартість якого, нагадаємо, становить 60 гривень (10 гривень є на рахунку, тож ним можна скористатися одразу після придбання. Коштів вистачить на дві поїздки, адже вартість проїзду з е-квитком – 5 гривень), можна у точках продажу та терміналах для поповнення «City24», «iBox» та «EasyWay». Загалом їх по місту встановлено майже 400.

За інформацією ВСІМ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook