Новини
Події

На Хмельницькій АЕС відбулося антитерористичне тренування

У спільному антитерористичному тренуванні, яке тривало два дні, 10 та 11 листопада, на Хмельницькій АЕС взяли участь підрозділ «А» УСБ України у Хмельницькій області та військова частина Національної гвардії України з охорони ВП ХАЕС.

За тактичним задумом тренування практично відпрацювали оточення зони проведення спеціальної операції, штурмові дії та звільнення заручників та перевірили оповіщення учасників об’єктового плану взаємодії.

Наступного дня у рамках тренування, представники УСБУ провели експеримент, під час якого відпрацювали дії з умовного мінування одного з об’єктів життєзабезпечення ВП ХАЕС за межами захищеної зони. Відповідно до задуму, практично відпрацювали оточення території, прилеглої до об’єкта мінування, доступ відповідних служб реагування підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

Повторно перевірили оповіщення учасників об’єктового плану взаємодії, готовність членів антитерористичного штабу Хмельницької АЕС у разі виникнення кризових ситуацій з ознаками терористичного акту.

Такі тренування проводяться на стратегічних підприємствах з метою перевірки стану антитерористичної захищеності об’єктів, перевірки готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до реагування на надзвичайні ситуації.

За інформацією ІЦ ВП ХАЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook